DVE GODINE PRITVORA ZBOG ORUŽJA: Suđenje četvorici koju su sumnjičili za planiranje ubistva Jovice Vukotića

S. J. M.

23. 12. 2021. u 16:37

PRIPREMNIM ročištem juče je u Višem sudu u Beogradu počelo suđenje Marku Drakuli, Marjanu Dimitrijevskom, Nikoli Jovanoviću i Nemanji Milutinoviću za nedozvoljeno nošenje oružja i falsifikovanje policijske opreme, koja je kod njih pronađena prilikom hapšenja u decembru 2019. godine.

ДВЕ ГОДИНЕ ПРИТВОРА ЗБОГ ОРУЖЈА: Суђење четворици коју су сумњичили за планирање убиства Јовице Вукотића

Foto Tanjug

Svi su u sudnici negirali izvršenje krivičnih dela.

Oni su u žižu javnosti dospeli pošto su prvobitno bili uhapšeni i optuženi za pripremu ubistva Kotoranina Jovice Vukotića, navodnog vođe škaljarskog klana, jer su prema stavu tužilaštva planirali da ga otruju cijanidom dok je bio u ekstradicionom pritvoru u Beogradu. Viši sud je pre dva meseca odbio tu optužbu, nakon što je Apelacija dva puta ukidala odluke o njenom potvrđivanju i vraćala ih na ponovno odlučivanje.

Prilikom hapšenja kod njih je pronađeno oružje i lažni policijski prsluci sa oznakama UKP, kačketi i policijska značka, koja je ukradena još 2006. godine. Drakula se tereti i za napad na službeno lice prilikom hapšenja.

Svi optuženi su već dve godine u pritvoru, koji im je poslednji put produžen sredinom novembra.

Branilac Marka Drakule Vojislav Babić, rekao nam je posle pripremnog ročišta da je postupak protiv ove četvorice nezakonit od prvog dana:

- Tužilaštvo nije vodilo računa o zaštiti ljudskih prava i sloboda optuženih. Terete se za nedozvoljeno nošenje oružja, a u pitanju je konvertibilno oružje i dve godine su nezakonito u pritvoru.

Inače, konvertibilno oružje je ono koje izgledom podseća na oružje, a može se prepraviti da bude oružje. Kako branioci kažu u ovom slučaju to je oružje od plastike i cinka i pitanje je da li se uopšte može prepraviti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!