ZLOSTAVLJAO UČENICU, DOBIO TRI GODINE: Sud potvrdio presudu Osmanu Ademoviću (67), nastavniku iz Tutina

N. KOČOVIĆ

07. 12. 2021. u 20:10

OSMAN Ademović (67), iz Tutina, pravosnažno je osuđen na tri godine zatvora zbog obljube maloletne učenice, što je i potvrdio Vrhovni kasacioni sud, odbivši zahtev njegovog branioca za zaštitu zakonitosti.

ЗЛОСТАВЉАО УЧЕНИЦУ, ДОБИО ТРИ ГОДИНЕ: Суд потврдио пресуду Осману Адемовићу (67), наставнику из Тутина

Foto N. Kočović

Ovaj nastavnik fizičkog u Osnovnoj školi "Rifat Burdžević Tršo" uhapšen je u januaru 2019. godine, nakon što se jedna učenica požalila i ispričala majci da je Ademović od septembra 2017. seksualno zlostavlja u školi, neprikladno dodiruje, zbog čega ga je, posle prijave, tužilaštvo optužilo za nedozvoljene polne radnje.Nakon istrage i godinu dana suđenja, njega je Viši sud u Novom Pazaru prvostepeno osudio na 18 meseci zatvora, što je izazvalo burne reakcije porodice devojčice i javnosti.

- Autom neko da udari kuče, pa bi dobio veću kaznu, a ne da dve godine zlostavlja devojčicu. Sramota - poručio je deda učenice nakon izricanja presude.

Nakon žalbe Višeg tužilaštva, tu presudu je Apelacioni sud u Kragujevcu ukinuo i naložio novo suđenje. U ponovljenom postupku, nastavniku je izrečena duplo veća zatvorska kazna, a tu presudu je Apelacioni sud potvrdio.

Na presude Višeg i Apelacionog suda branilac osuđenog je podneo zahtev za zaštitu zakonitosti. On je tražio da se odluke preinače i njegov klijent oslobodi ili da se naloži novo suđenje, ali pred drugim predsednikom veća, koji je Vrhovni kasacioni sud, nakon razmatranja navoda zahteva, odbio kao neosnovan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave