SASLUŠANA SUPRUGA GORANA DŽONIĆA: "Nisam primetila ništa čudno u njegovom ponašanju!"

J.Ćosin

16. 11. 2021. u 15:57 >> 20:18

NISAM znala da moj suprug ima nelegalan pištolj, a službeno oružje je vratio kada se penzionisao. Te noći, a ni sledećeg dana, on nije pokazivao nikakve znake nervoze ili uznemirenosti - navodno je u utorak na saslušanju pred Višim tužilaštvom u Nišu izjavila Suzana Džonić, supruga Gorana Džonića, prvoosumnjičenog za ubistvo tročlane porodice Đokić iz Aleksinca.

САСЛУШАНА СУПРУГА ГОРАНА ЏОНИЋА: Нисам приметила ништа чудно у његовом понашању!

Foto: Privatna arhiva

Kako saznajemo, Suzana je pred Tužilaštvom izjavila da ništa čudno nije primetila u ponašanju svog supruga uoči i nakon svirepog zločina nad Goranom, njegovom suprugom Gordanom i njihovom ćerkom Lidijom Đokić 26. septembra na putu od sela Moravac ka Aleksincu. Ona je, navodno, iznela i neke detalje koji se tiču Džonićevog ponašanja nakon ubistva, koji se kose sa onim što je do sada rekao osumnjičeni Goran. Njihovi iskazi, navodno, razlikovali su se u tome da li je ona znala za Goranov pištolj, ali i kako je njen muž prikupljao novac za vraćanje dugova.

Izvor "Novosti" kaže da je Suzana na saslušanju rekla da u noći kada je ubijena porodica Đokić nije primetila da je njen suprug promenio garderobu, niti da se osećao na paljevinu, i da je, koliko ona zna, Goran te noći bio na pecanju.

- Suzana je rekla da kupatilo u kući njihovog sina nije u funkciji, dok je Džonić na saslušanju pričao da se baš tu istuširao - kaže naš izvor, navodeći da je to jedna od kontradiktornosti.

Ona je kazala da je Džonić dobro zarađivao "popravljajući razne stvari" i da je dug koji je imao prema jednom prijatelju vratio kada je prikupio novac.

- Dosta novca je skupio da bi vratio dug, a za ostatak je podigao kredit da bi vratio sve - ispričala je ona, što se, kako saznajemo, kosi sa Džonićevim ranijim iskazom, jer je on naveo da je radio u inostranstvu, ali da nije uspeo dovoljno da zaradi i da je zbog toga morao da refinansira kredit.

Rekla je i da ne poznaje braću Kostadina i Konstantina Miloševića, zvanih Jojke, koji su takođe uhapšeni, i da ih nikad nije videla u životu.

Andrija i Mladen Magdalenić, branioci braće Milošević, koji su takođe uhapšeni zbog ovog zločina, podneli su žalbu na svedočenje Džonićeve supruge, i to objasnili rečima "da je supruga Gorana Džonića bila tri puta u poseti osumnjičenom Goranu, te je njeno sadašnje svedočenje moglo da bude dogovoreno".

- Ona je bila vrlo pristrasna, verovatno da bi zaštitila supruga. Rekla je da nije znala da on ima pištolj, a nije ni primetila da je te večeri promenio odeću - kaže Mladen Magdalenić.

NASTAVAK ZA OSAM DANA

OSIM Džonićeve supruge, u utorak su svedočili i Momčilo Aritonović, otac pokojne Gordane, kao i kum ubijenog Gorana Đokića, Zoran Stojković, i još dvojica muškaraca koji su bili u prijateljskim odnosima sa Goranom Đokićem.

- Aritonović je rekao da želi da se sazna cela istina oko ubistva. Ostali svedoci su potvrdili da ne znaju braću Jojke i da Goran Đokić nikada nije bio ni u kakvom odnosu s njima. Džonićeva žena je rekla da braća Jojke nikada nisu dolazila kod njih u dvorište, iako je Džonić to tvrdio u svom ranijem iskazu. I nakon saslušanja ovih svedoka sve ukazuje da je jedini izvršilac krivičnog dela Goran Džonić - kaže naš izvor.

Nastavak saslušanja zakazan je za četvrtak sledeće nedelje.

BONUS VIDEO:

KAKO PROVERITI RADNI STAŽ: Jelica Timotijević iz PIO fonda u novoj epizodi Ft1P

Uskoro opširnije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili