ELEZ PRISTAO DA OCINKARI VELJU NEVOLJU? Advokat otkrio do čega je Darku najviše stalo

Novosti onlajn

11. 11. 2021. u 14:53

DARKO Elez u potpunosti je priznao krivicu u slučaju "Lutka", potpisavši sporazum sa Tužilaštvom Bosne i Hercegovine koji je Sud BiH potom uvažio i osudio ga pravosnažno na 15 godina zatvora.

ЕЛЕЗ ПРИСТАО ДА ОЦИНКАРИ ВЕЉУ НЕВОЉУ? Адвокат открио до чега је Дарку највише стало

Foto Tužilaštvo BiH

U predmetu "Lutka" Darko Elez je označen kao organizator kriminalne grupe koja je izvršila četiri ubistva, prala novac i počinila više razbojništava.

- Sporazumnim priznanjem Elez se odrekao prava na suđenje i prava na žalbu na presudu koju mu na osnovu sporazuma izrekne Sud BiH, a u skladu sa sporazumom, od optuženog će se oduzeti pokretna i nepokretna imovina stečena izvršenjem krivičnih dela - rekli su iz tužilaštva.

Istovremeno, stigla je i potvrda da je bosanskohercegovački kriminalac pristao da sarađuje i sa srpskim tužilaštvom u istrazi protiv organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka, ali i za još neka druga krivična dela za koja se sumnjiči.

Srbija traži Elezovo izručenje, ali advokat zasada nije želeo to da komentariše, rekavši: "Što se tiče izručenja, za to ćemo još videti".

Iako Elezov advokat Senad Kreho nije želeo da potvrdi pozivajući se na tajnost postupka usled isključene javnosti sa suđenja Elezu, branilac višestruko osumnjičenog za ubistva Darka Eleza nije ni demantovao rečeno.

Kreho je otkrio da je Elezu izuzetno stalo da ponovo stekne srpsko državljanstvo.

- Mi u Srbiji vodimo upravni spor oko državljanstva koje je MUP Srbije uzeo Elezu. On je stekao jugoslovensko državljanstvo, a stalo mu je da ima srpsko državljanstvo zbog principa i porodice koja živi u Srbiji - kazao je Kreho.

(Republika)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)