NIKO NE TRAŽI ODŠTETU: Salušani svedoci u postupku za pokušaj ubistva Slobodana Milutinovića Snajpera

Lj. P.

05. 11. 2021. u 20:19

SASLUŠANjEM svedoka, u petak je u Višem sudu u Novom Sadu nastavljeno suđenje Njegošu Koprivici (34) iz Beograda i Slađanu Đorđeviću (27) iz opštine Bojnik, optuženim da su 12. februara prošle godine podmetanjem eksploziva pod "porše kajeno" Novosađanina Slobodana Milutinovića Snajpera, pokušali da ga ubiju.

НИКО НЕ ТРАЖИ ОДШТЕТУ: Салушани сведоци у поступку за покушај убиства Слободана Милутиновића Снајпера

Policija kod uništenog vozila

On je tom prilikom, pukom srećom, lakše povređen, a skupoceni automobil je gotovo uništen.

Đorđević je u novosadski sud doveden iz Požarevca, gde se nalazi na izdržavanju ranije izrečene zatvorske kazne zbog trgovine narkoticima.

Nekoliko svedoka koji su u petak ispitani potvrdilo je da su im prilikom eksplozije na parkingu u Puškinovoj ulici oštećeni automobili i da su ih popravili, ali niko od njih nije se pridružio krivičnom gonjenju dvojice optuženih, niti su postavili imovinsko-pravni zahtev.

Svedok Vladimir Kovač je ispričao da je pre eksplozije na desetak metara od mesta gde se desila, video siluete dvojice muškaraca, od kojih je jedan imao kapuljaču na glavi, kako trče prema Limanskoj pijaci, posle čega je pozvao policiju.

Svetlana Pašćan Vermezović, čije je vozilo takođe oštećeno, u trenutku eksplozije se nalazila u kafiću sa drugaricama. Čula je, kako je kazala, eksploziju, a onda je kroz izlog videla blesak:

- Moj auto ima fabrički ugrađen plin, i sreća je što je udar gelera, koji je pogodio gepek kola, ublažio paket vode u njemu.

Optuženi su na početku suđenja negirali da su počonili krivično delo koje im se stavlja na teret, a Milutinović nije zahtevao njihovo krivično gonjenje. Sva trojica su izjavila da se ne poznaju.

TRI NAPADA

EKSPLOZIVNA naprava je bila postavljena u prednji deo vozila, a snažan prasak odjeknuo je kada je Milutinović pokrenuo "porše". Ovo je, inače, bio treći put da su automobili koje je koristio Milutinović bili na meta napada.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja