PRESUDA ZA UBISTVO ĆURUVIJE 2. DECEMBRA: Okončan prvostepeni postupak protiv bivših čelnika RDB

N.B.

27. 10. 2021. u 12:47

PRED Specijalnim sudom u Beogradu danas je okončan prvostepeni postupak protiv optuženih za umešanost u ubistvo vlasnika "Dnevnog telegrafa" Slavka Ćuruvije. Presuda će biti izrečena 2. decembra.

ПРЕСУДА ЗА УБИСТВО ЋУРУВИЈЕ 2. ДЕЦЕМБРА: Окончан првостепени поступак против бивших челника РДБ

Foto P. Mitić

Postupak se vodio protiv bivšeg prvog čoveka Resora Državne bezbednosti Radomira Markovića, zatim Milana Radonjića i Ratka Romića, kao i pripadnika Službe Miroslava Kuraka, koji je u bekstvu i koji je označen kao neposredni izvršilac ubistva. Ovo će biti druga po redu prvostepena odluka, pošto je prethodnu, kojom su osuđeni na ukupno sto godina zatvora, ukinuo Apelacioni sud i vratio na novo postupanje. 

Slavko Ćuruvija je ubijen na Uskrs, 11. aprila 1999. godine, u vreme NATO bombardovanja, u ulazu u zgradu u Svetogorskoj ulici u centru Beograda. Sa njim je tada bila i njegova nevenčana supruga Branka Prpa, koja je tom prilikom zadobila lakše povrede. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)