PODIGNUTA OPTUŽNICA ZA UBISTVO KOD GADŽINOG HANA: Zagrlili su se, a potom je Milan nožem izbo Nemanju

J. Ć.

17. 09. 2021. u 09:42

VIŠE javno tužilaštvo u Nišu podiglo je optužnicu protiv Milana Tanića (19) iz Zaplanjske Toponice, zbog sumnje da je ubio Nemanju Antanaskovića (18) i lakše povredio četrnaestogodišnju devojčicu.

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗА УБИСТВО КОД ГАЏИНОГ ХАНА: Загрлили су се, а потом је Милан ножем избо Немању

Foto: Fejsbuk

Optuženi se tereti da je 26. decembra 2020. godine oko šest sati u selu Zaplanjska Toponica kod Gadžinog Hana, u stanju uračunljivosti, lišio života oštećenog koji ga je upitao : "Pa dobro, brate, što me onoliko isprebijaste, što sam vam ja kriv?" Nakon što mu je odgovorio: "Pa, brate, brate..", iz desnog rukava spustio je nož u desnu šaku i krenuo na sada pokojnog mladića. Obgrlili su se licem u lice, a zatim je okrivljeni nožem dužine 30 cm, sa oštricom od 18 cm, žrtvi zadao jednu probodnu i pet ubodnih rana koje u svom zbirnom dejstvu predstavljaju tešku telesnu povredu sa izuzetno visokim stepenom opasnosti po život, od kojih je oštećeni preminuo – navelo je tužilaštvo.

Kako se dalje navodi u optužnom aktu, kada je maloletna devojka pokušala da odbrani osamnaestogodišnjaka, okrivljeni je nožem krenuo i na nju i naneo joj laku telesnu povredu u vidu posekotine u predelu levog ramena.
U krvavom obračunu dvojice mladića teške telesne povrede, opasne po život, zadobio je i Tanić, pa je uhapšen tek kada mu se zdravstveno stanje poboljšalo.
Ubistvu je prethodila tuča, u kojoj je Nemanja povređen, zbog čega ga je njegov otac Bogosav odvezao u doljevački Dom zdravlja.

Kako je njegov otac tada ispričao, mladića su najpre pretukli u blizini kuće...

- Imao je hematom na glavi, odvezao sam ga do lekara, ustanovljeno je da je dobro. Vratili smo se u selo, tu sam zatekao policajca koji mi je kazao da su se tukli. Trebalo je odmah da ih privedu, i Nemanju moga, dok se ne utvrdi ko je i šta je uradio. Oni se nameračili na njega, i eto šta se desi. Kad smo se vratili kući, nije hteo da legne, trebalo je sa svojom  devojkom da ode na pomen njenom preminulom ujaku. Rekao mi je da ide da se prošeta sa devojkom do crkve. Nije prošlo malo, žena me zove, kaže da su joj telefonirali da je Nemanja ubijen. Našao sam ga u dvorištu, bio je sav krvav. Odveo sam ga opet kod lekara, ali sve je bilo uzalud – kazao je nakon ubistva  Bogosav.

Kako je ustanovljeno tokom istrage, Nemanja je nagovorio svoju devojku da pozove Milana da izađe iz kuće. Tanić je sa sobom poneo nož i sukobio se sa Nemanjom, koji je kod sebe imao isto oružje. Tokom gušanja izboli su jedan drugog, ali je Nemanja zadobio ubod u srce koji je bio fatalan.

Pokojnog mladića Antanaskovići su usvojili kada je imao samo 39 dana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ODRŽIVI TURIZAM: Put ka harmoniji između čoveka i prirode