HAKERI IZ NIŠA ĆE SE BRANITI SA SLOBODE: Ksenija presrećna - "Posle osam meseci Kristijan će prvi put videti naše dete"

J. ĆOSIN

23. 07. 2021. u 17:53

HAKERI iz Niša koji se terete za internet prevaru braniće se sa slobode, jer im je ukinut prethodno određen pritvor.

ХАКЕРИ ИЗ НИША ЋЕ СЕ БРАНИТИ СА СЛОБОДЕ: Ксенија пресрећна - После осам месеци Кристијан ће први пут видети наше дете

Foto Depositphotos

Oni će sa slobode dočekati odluku koju će 16. avgusta Evropski sud u Strazburu doneti o izručenju u Ameriku. Većina programera je do sada bila u kućnom zatvoru sa nanogicom, dok su njih trojica bila smeštena u zatvoru specijalnog suda u Beogradu.

- Sud je doneo rešenje, ukinut je pritvor programerima i u nastavku postupka će se braniti sa slobode. Određena im je mera zabrane napuštanja boravišta i javljanje policiji, ali je ukinut pritvor. Videćemo za dalje - kaže Milan Petrović, jedan od advokata koji zastupa okrivljene programere.

- Presrećna sam što su mi napokon pustili muža, posle 8 meseci on će prvi put videti naše dete. Ne mogu Vam opisati ovu sreću - rekla je Ksenija Faje Atilano Krstić, supruga "mozga operacije" Kristijana Krstića.

Foto: J. Ć.

Ksenija Faje Atilano Krstić

Viši sud u Beogradu je doneo rešenje kojim je ukinuo pritvor programerima i mere zabrana napustanja stana uz elektronski nadzor pa će se u nastavku braniti sa slaobode.

- Ovakava odluka suda je očekivana i nadamo se da će u nastavku postupka odbrana uspeti u zahtevu da Srbija ipak pokrene postupak da se predmet ustupi Srbiji na nadležnost - dodaje Petrović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024