OSUĐEN IVAN PAVLOVIĆ: Za pucnjavu iz "kalašnjikova" u centru Niša - 18 godina zatvora

J. Ćosin

01. 07. 2021. u 15:21 >> 20:09

NIŠLIJA Ivan Pavlović (35) osuđen je pred Višim sudom na jedinstvenu kaznu od 18 godina zatvora, jer je 17. juna 2018. na Trgu kralja Milana u centru grada, pucajući iz "kalašnjikova", ranio trojicu policajaca i radnika obezbeđenja kafića "Manila".

ОСУЂЕН ИВАН ПАВЛОВИЋ: За пуцњаву из калашњикова у центру Ниша - 18 година затвора

Foto: D. Alihodžić

Za teško ubistvo u pokušaju izrečena mu je kazna zatvora u trajanju od deset i po godina, za tešku telesnu povredu četiri i po godine, a za nedozvoljeno držanje oružja četiri godine i dva meseca, što je sud primenom zakonskih odredaba objedinio u jedinstvenu kaznu zatvora od 18 godina.

Pavlović je prvobitno bio osuđen na 20 godina zatvora, ali je tu presudu ukinuo Apelacioni sud u Nišu i naložio novo suđenje, jer tokom postupka nije dokazano da je bilo elemenata pokušaja teškog ubistva, za šta je osuđen prvostepenom presudom, što je sada preinačeno.

Kako je utvrđeno u sudskom postupku, Pavlović je pre tri godine, tek mesec dana po izlasku iz zatvora na uslovnu slobodu, otišao do "Manile" sa prijateljima Martinom Zonjićem i Aleksom Živićem, a kada je u kafiću ponestalo piva koje su pili, počeli su da udaraju i šutiraju frižidere. Pošto je obezbeđenje ragovalo, napustili su lokal, ali su se vratili nekoliko minuta kasnije. Pavlović je iz auta uzeo automatsku pušku, a Zonjić i Živić noževe. Živić je šest puta ubo nožem radnika obezbeđenja, a Pavlović je bez ikakvog povoda ispalio više rafala iz puške u pravcu radnika obezbeđenja, nanevši mu četiri prostrelne rane na nogama.

Nakon toga su pristigli policajci koji su bili na dužnosti, ali se Pavlović oglušio o njihovo upozorenje "Stoj, policija, baci oružje", već je ispalio više metaka u pravcu policajca Miloša Miloševića, koji je pokušao da ga razoruža. Šakom desne ruke, Milošević je uhvatio cev puške dok je okrivljeni sve vreme držao prst na obaraču. Pavlović je počeo da diže cev puške nagore, sve vreme rafalno pucajući, nanevši Miloševiću teške telesne povrede opasne po život, dok je dvojicu njegovih kolega lakše povredio.

Obrazlažući visinu izrečene kazne, sudija je rekla da je od otežavajućih okolnosti uzeto u obzir da je Pavlović već dva puta osuđivan zbog nasilničkog ponašanja i nedozvoljenog nošenja automatskog oružja, kao i da je u vreme kada je izvršio delo za koje se tereti bio na uslovnom otpustu.

PRIJATELjI PRIZNALI KRIVICU

PAVLOVIĆU je produžen pritvor u kom se nalazi od hapšenja, a izrečena mu je mera bezbednosti - oduzimanje oružja i municije. Njegovi prijatelji osuđeni su u odvojenim postupcima na osnovu sporazuma o priznanju krivičnog dela. Zonjić je kažnjen sa dve godine zatvora i plaćanjem 150.000 dinara, dok je Živić dobio dve godine i deset meseci i novčanu kaznu od 120.000 dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (1)

DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima