ODREĐEN PRITVOR ZA RISTA JOVANOVIĆA: Na osnovu lažnih optužbi mladić koji je uhapšen na Gazimestanu ostaće 30 dana iza rešetaka

D.Z.

30. 06. 2021. u 15:40

OSNOVNI sud u Prištini kojim je predsedavala Vjora Pacoli odredilo je pritvor do 30 dana za Rista Jovanovića, mladića iz Podgorice koji je uhapšen na Gazimestanu za Vidovdan.

ОДРЕЂЕН ПРИТВОР ЗА РИСТА ЈОВАНОВИЋА: На основу лажних оптужби младић који је ухапшен на Газиместану остаће 30 дана иза решетака

Foto: D. Z.

Prema rečima advokata Jovane Filipović koja je zastupala Jovanovića njemu se na teret stavlja "širenje nacionalne i verske mržnje i netrpeljivosti". 

- Ovo je sramno, jer ne postoji ni jedan dokaz za ono što je navedeno u optužnici. Naime, njega terete da je na Gazimestanu uzvikivao "ubij Šiptara", što naravno ne stoji, potom ga optužuju da je pevao pesmu "Vidovdan", što on nije osporavao i što ne može ni biti krivično delo. 

- Ova odluka nije utemeljena i nema nikakve veze sa činjenicama - istakla je Filipovićeva za "Novosti" i dodala da je sa njom sve vreme bio i ambasador Crne Gore u Prištini i da su se nadali oslobađajućoj presudi.

- Ovo je nedopustivo, šokirana sam, ja sam se tresla, čak je on (Risto) mene tešio.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)