ISKLIZNULI VAGONI SA KISELINOM KOD MAJDANPEKA: Vatrogasci na licu mesta, obustavljen železnički saobraćaj

Tanjug

02. 05. 2021. u 09:20

NA DELU pruge Bor - Požarevac, između Majdanpeka i Kaone, u tunelu Ujevac, rano jutros u 02.40 sati, iz sastava teretnog voza iskliznulo je pet vagon cisterni sa fosfornom kiselinom, saopštio je "Srbija kargo" a.d.

ИСКЛИЗНУЛИ ВАГОНИ СА КИСЕЛИНОМ КОД МАЈДАНПЕКА: Ватрогасци на лицу места, обустављен железнички саобраћај

Foto: S. Babović

Nije bilo povređenih i nema nikakve opasnosti po stanovništvo i životnu sredinu.

Saobraćaj je na tom delu pruge trenutno u prekidu.

Teretni voz, koji je u svom sastavu imao 12 vagon cisterni, saobraćao je za Šabac, za potrebe kompanije Eliksir.

Na mesto događaja izašla je zajednička železnička komisija, predstavnici Eliksira, kao vlasnika vagon cisterni i predstavnici vatrogasne jedinice.

Stručne službe rade na otklanjanju posledica ovog akcidenta, kako bi železnički saobraćaj u što kraćem roku ponovo bio uspostavljen.

Operativna železnička komisija utvrdiće uzroke iskliznuća, kao i stepen materijalne štete na infrastrukturnim kapacitetima i na vagonima, navedeno je u saopštenju.

Uskoro opširnije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

TRAMVAJ OBORIO ŽENU NA AUTOKOMANDI: Hitno prebačena u Urgentni centar, uviđaj u toku