DETALJI HORORA U IVANJICI: Radniku mašina bukvalno iščupala obe ruke do lakata, lekari zatekli nestvaran prizor

V.I.

07. 04. 2021. u 15:31

RADNIKU u Ivanjici S. G. (59) mašina je na radnom mestu u utorak veče bukvalno iščupala obe ruke do lakata. On je hitno prebačen iz ivanjičkog Doma zdravlja u čačansku Opštu bolnicu, gde je operisan.

ДЕТАЉИ ХОРОРА У ИВАЊИЦИ: Раднику машина буквално ишчупала обе руке до лаката, лекари затекли нестваран призор

Foto: Depositphotos

Ova nezgoda se, kako saznajemo, dogodila u drugoj smeni u ovoj fabrici, koja je otvorena sredinom prošle godine. Radnik S. G., inače odličan majstor, alatničar došao je na intervenciju u pogon, i to na mašini koja mu je bukvalno zdrobila obe ruke. Pod još neutvrđenim okolnostima, S. G. je ostao bez ruku, a kolege koje su bili svedoci ovog nemilog događaja, odmah su reagovali i podvezali su mu obe ruke kako ne bi iskrvario na smrt.

Mi smo poziv primili oko 20 časova, a odmah potom, jer se ta fabrika nalazi nedaleko od Doma zdravlja, pojavili su se radnici sa kolegom S. G. - ispričala nam je dr Marijana Lišanin iz ivanjičke Hitne pomoći.

- Prizor je bio nestvaran. Jednu ruku uopšte nije imao do lakta, a na drugoj je bilo delova koji su zdrobljeni i izgnječeni. Moram da kažem da su njegove kolege odradile dobar posao, jer su uspeli da smanje krvarenje. Zamislite da čovek ostane bez oba ekstremiteta sa velikim krvnim sudovima, kakvo je to kravrenje... Potom smo i mi brzo reagovali i uspeli smo da zaustavimo krvarenje, pa je pacijent u relativno stabilnom stanju transportovan u čačansku bolnicu, gde je odmah po prijemu uveden u operacionu salu.

Prema našim saznanjima, inspekcija rada je u sredu izašla na teren, obišla pogon u fabrici, i započeli inspekcijski nadzor. Oni će koristiti i video nadzor koji, inače, postoji u ovom preduzeću, a koji će, nadaju se u inspekciji, olakšati njihov posao, te da će utvrditi sve okolnosti pod kojim se dogodila ova nezgoda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

TRAMVAJ OBORIO ŽENU NA AUTOKOMANDI: Hitno prebačena u Urgentni centar, uviđaj u toku