KOMŠIJE U NEVERICI: Dečak se igrao bombom, Milorad žrtvovao život da spasi život sinu

J. Ćosin

27. 03. 2021. u 16:13

- Svi smo bili šokirani kada smo čuli za nesreću. Ne možemo da verujemo da je to izazvao dečak koji je bio vrlo poslušan - pričaju meštani sela Tešica kod Aleksinca, gde je danas došlo do tragedije kada je Milorad A. (45) poginuo prilikom eksplozije ručne bombe.

КОМШИЈЕ У НЕВЕРИЦИ: Дечак се играо бомбом, Милорад жртвовао живот да спаси живот сину

Foto: J. Ćosin

Tom prilikom je i njegov sin (8) zadobio povrede glave.

On je, kako smo saznali, našao u nekom budžaku sakrivenu bombu koju je najverovatnije njegov stric, brat nastradalog Milorada, doneo sa ratišta.

Stric je umro, a ukućani nisu ni znali da je bomba u kući dok je njegov bratanac nije pronašao.

Dečak je našao bombu i hteo da se našali s dedom. Deda je brzo shvato da može da dođe do targedije i zatražio da mu dete da bombu. Mališan je to odbio i dok se deda udaljavao, potrčao je za njim kroz kuću.

Galamu je čuo Milorad i dotrčao. Polkušao je najpre da mališana smiri i da odloži bombu. Dečak ga nije poslušao, pa je Milorad naglo krenuo da mu je otme.

U otimanju desilo se da je mališan držao osuigurač bombe i izvukao ga. Milorad je to u trenutku shvatio, odgurno dete i bacio se na bombu koja je ispala. Posle tri sekunde bomba je eksplodirala i Milorad je ostao na licu mesta mrtav. Milorad je dao svoj život da bi zaštitio sina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

POVREĐENA NA PEŠAČKOM PRELAZU: Saobraćajna nesreća u Leskovcu, devojka zadobila prelom potkolenice