SA SINOM SE USELILA U NAPUŠTENI OBJEKAT: Leskovčanka teško povređena u vatrenoj stihiji, komšije je gasile baštenskim crevom

Игор Митић
Igor Mitić

17. 10. 2023. u 23:02

LESKOVČANKU Slavicu S., staru oko 60 godina, komšije su gasile baštenskim crevom kada je u kući, u koju se, kako kažu, bespravno uselila, izbio požar.

СА СИНОМ СЕ УСЕЛИЛА У НАПУШТЕНИ ОБЈЕКАТ: Лесковчанка тешко повређена у ватреној стихији, комшије је гасиле баштенским цревом

foto: I.Mitić

Oni su je primetili dok je izlazila iz kuće pokušavajući da ugasi vatrom zahvaćenu garderobu. Pala je u hodniku dotrajalog objekta iz koga su je, uz pomoć ćebeta, iznele komšije. Oni su u dvorištu sačekali Hitnu pomoć i vatrogasce.

Nesrećna žena je odmah prevezena u leskovačku Opštu bolnicu odakle je, posle ukazane pomoći, transportovana u niški Klinički centar. Ispostavilo se da je ova žena zadobila teške telesne povrede, a prema nezvaničnim informacijama ima čak i opekotine trećeg stepena.

- Kad sam video šta se dešava ona je već bila u plamenu. Cela je gorela. Razvuko sam crevo za vodu. Ugasili smo je, ali se vatra u kući toliko rasplamsala da ovim crevom nismo mogli da učinimo više od toga – kaže komšija koji je Slavici među prvima pritekao u pomoć.

Požar je izbio oko 19.30 časova u propaloj kući u Ulici Đuke Dinića, u leskovačkom naselju Đuke Dinića gde se ova žena, sa sinom, doselila kada je takođe zbog požara ostala bez ranijeg privremenog boravišta.

- Oni su beskućnici. Došli su tu. Uselili su se u tu napuštenu kuću kada je izgoreo objekat u kome su ranije živeli, a pre toga ih je iz kuće u blizini izbacio komšija – prokomentarisao je jedan od prolaznika.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Komšije kažu da je Slavicu sin povremeno obilazio, a da se ona teže kreće i da je korisnica socijalne pomoći. Ovoj porodici su lokalna samouprava i socijalni radnici, prema rečima komšija, nudili trajno zbrinjavanje u neku od ustanova socijalne zaštite, ali da su oni to navodno odbijali.

Požar se brzo širio i zahvatio je i krov objekta, ali je srećom brzo lokalizovan, a onda i ugašen, a da nije ugrozio stambene objekte u okolini.

Nije poznato kako je došlo do izbijanja vatrene stihije. S obzirom na to da u objektu nema struje, komšije pretpostavljaju da je uzrok oborena sveća.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)