LJUBAV PREMA BRZINI IH KOŠTALA ŽIVOTA: Dve godine pre Dragana, stradalog na Kopaoniku, iz Župe je, u trkama, poginuo Vladimir Šekularac

S.BABOVIĆ

21. 03. 2023. u 20:15

DVE godine pre nego što je Kopaoniku, vozeći motorne sanke, poginuo Dragan Vujić-Gargi (39) iz Velje Glave kod Aleksandrovca, Župa je ostala bez još jednog velikog i popularnog vozača, Vladimira Šekularca (38).

ЉУБАВ ПРЕМА БРЗИНИ ИХ КОШТАЛА ЖИВОТА: Две године пре Драгана, страдалог на Копаонику, из Жупе је, у тркама, погинуо Владимир Шекуларац

Foto:FB

 „Šeki“,kako su ga svi zvali, nastradao je na sportskoj trci na stazi Beranovac kod Kraljeva. I njega je,kao i Vujića, koji je juče sahranjen, ispratilo više stotina ljudi. Šekularac je u trenutku pogibije imao tek godinu dana manje od Vujića.

- Bio je divan čovek, suprug, najbolji drug, vozač,kolega - ispričao je za “Novosti” neutešni Zoran Jablić, vozač i kolega iz AMSK “Župa” iz Aleksandrovca.-Znao sam ga 30 godina. On je vozio 15, ja 20. Bili smo zaljubljenici u trke. I delili smo zajedno mnoge trenutke. Putovali na takmičenja, nalazili se jedno drugome.

Jablić, kao i drugi sagovornici “Novosti” jedva su govorili o Šekularcu u prošlom vremenu. Skamenjeni su se vratili iz Kraljeva. Za sve njih, Šeki nije bio samo šampion na trkama, već i u životu. Umesto trofeja, nosili su prizore sa trke.U okviru kluba živeli su kao jedna porodica. Mnogi su poznavali o Šekijevog oca Radoja, šaljivdžiju, boema, strastvenog ljubitelja automobilizma, lovca.

Prema informacijama “Novosti”, Vladimir Šakularac nastradao je na aerodromu Beranovac, u devetom krugu, kada je pri velikoj brzini udario u betonsku ogradu.Trku su prekinuli odmah, a pripadnici Vatrogasno-spasilačke jedinice izvukli su iz automobila Vladimira.

Sanitetom je prebačen do Opšte bolnice Studenica u Kraljevu. Nažalost, i pored svih pokušaja lekara da mu spasu život, teške povrede glave bile su kao kobne. Srce velikog šampiona prestalo je da kuca. U Župi će ga pamtiti zauvek.

U zaborav sigurno neće pasti ni iskusni ATV vozač, Dragan Vujić-Gargi, koji je stradao na motornim sankama, a sahranjen je juče na groblju u Veljoj glavi. Pre toga, od njega su se oprostili i potresnom vožnjom brojni prijatelji na kvadovima i motorima, vozeći centralnim ulicama Aleksandrovca.

Na hiljade poruka objavljeno je na društvenim mrežama povodom ove pogibije, koju istražuje policija iz Kraljeva.

BONUS VIDEO - Sahrana Vladimira Šekularca

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)