PRETICAO KOLONU PREKO PUNE LINIJE NEDOZVOLJENOM BRZINOM: Kontrola saobraćaja u Južnobačkom okrugu - Novosađanka vozila pod dejstvom kanabisa

Lj.P.

27. 02. 2023. u 15:05

POLICIJA je minulog vikenda na području Južnobačkog okruga iz saobraćaja isključila 73 vozača i sedam vozila, a zadržano je 16 vozača.

ПРЕТИЦАО КОЛОНУ ПРЕКО ПУНЕ ЛИНИЈЕ НЕДОЗВОЉЕНОМ БРЗИНОМ: Контрола саобраћаја у Јужнобачком округу - Новосађанка возила под дејством канабиса

D.N.

Među njima je deset vozača, zadržanih zbog vožnje pod dejstvom alkohola, kao i dvojica  koji se terete za nasilničku vožnju, jer su vozili automobile sa više od dva promila alkohola u organizmu.

Za nasilničku vožnju tereti se vozač iz Bačke Palanke koji je u Begeču, preko pune linije, preticao kolonu vozila, brzinom 40 kilometara većom od dozvoljene. Među zadržanima je i Novosađanka koja je vozila pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, a testiranjem je utvrđeno da je pozitivna na kanabis. Zadržani vozači biće privedeni sudiji za prekršaje.

U periodu od 24. do 26. februara, na području Južnobačkog okruga, dogodilo se 27 saobraćajnih nesreća, u kojima je jedna osoba teško, a 14  je lakše povređeno.

U tom intervalu, na području Grada Novog Sada, dogodile su se 22 saobraćajne nesreće, u kojima je jedna osoba zadobila teške, a 13 lake telesne povrede.

Policijska uprava u Novom Sadu je, za vikend, na području Južnobačkog okruga, otkrila i sankcionisala ukupno 797 prekršaja iz Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri