VRATILA SE DA SPASE MUŽA, PA SE OBOJE UGUŠILI: U požaru u kući u Šimanovcima nastradali supružnici Julijana (85) i Nikodim (87) Arsenić

S. Kostić

09. 12. 2022. u 20:29

BRAČNI par Julijana (85) i Nikodim Arsenić (87), iz Šimanovaca, nastradali su u požaru koji je u četvrtak zahvatio njihovu porodičnu kuću u Mandićevom sokaku.

ВРАТИЛА СЕ ДА СПАСЕ МУЖА, ПА СЕ ОБОЈЕ УГУШИЛИ: У пожару у кући у Шимановцима настрадали супружници Јулијана (85) и Никодим (87) Арсенић

Foto M. Anđela

Kuljanje dima iz kuće Arsenića primetile su komšije, koje su i pozvale vatrogasce. Komšinica koja je znala da su unutra dve starije osobe, uspela je da uđe i izvede napolje Julijanu, ali se baka vratila po supruga u kotlarnicu, gde su se oboje najverovatnije ugušili od dima.

- Julijana se bukvalno nekoliko trenutaka svađala sa komšinicom koja ju je izvukla na sigurno, govorila je zaššto je spasla nju, dok joj je Nikodim unutra, pa se u sekundi otrgla i ušla u buktinju - kaže nam jedan od komšija Arsenića.- Baka je ušla unutra i više nije izašla. Mislim da su se oni toliko voleli da je Julijana želela da umru zajedno. Čuli smo da su ih kasnije vatrogasci pronašli jedno pored drugog.

Vatrogasna jedinica brzo je stigla u Mandićevo sokače i lokalizovala vatru, ali su nažalost pronašli dva beživotna tela. Šta je uzrok požara trebalo bi da utvrdi istraga, ali prema nezvaničnim informacijama, pretpostavlja se da je žar ispao iz peći u kotlarnici, gde su i nađena tela Julijane i Nikodima. Tela su poslata na obdukciju kako bi se utvrdili uzrok i vreme smrti.

Za bračni par, koji je živeo dugo godina sam, komšije imaju samo reči hvale. Kažu da su bili veliki ljudi, intelektualci, i da je bilo milina provoditi vreme sa njima.

- U četvrtak, oko 11 časova, moja se supruga čula sa Julijanom. Rekla joj je da Nikodim treba da ide na privatnu kliniku da operiše kataraktu i oni su otišli tamo. Šta se posle desilo, ne znamo, samo smo oko 16 časova čuli sirene Hitne pomoći i vatrogasaca - priča, za "Novosti", komšija M. M., koji kaže da su se stalno družili sa nastradalim bračnim parom, koji se osamdesetih godina prošlog veka doselio ovde iz Bora. - Tu su kupili plac, a posle podigli kuću. Mislim da je Nikodim bio inžinjer rudarstva, a da je njegova supruga radila u administraciji rudnika.

 

SVE RADILI ZAJEDNO

ŽIVELI su sami u kući, a, po rečima komšija, imaju sina jedinca koji živi u gradu, i troje unučadi. Julijana je bila pokretna i sve je obavljala, dok Nikodim u poslednjih godinu dana nije mnogo izlazio iz kuće, jer se slabije kretao i išao je samo u dvorište.

- Žao nam je što su ovako otišli, ali ako je njihovom sinu za utehu, otišli su zajedno, jer su inače sve zajedno i radili - kaže jedan od žitelja Šimanovaca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!