NE DOZVOLJAVA DA GA LEČE U NIŠU: Srednjoškolca iz Trstenika, koji je navodno pokušao da se ubije, otac odvodi sa Klinike za mentalno zdravlje

S. BABOVIĆ

06. 12. 2022. u 20:32

VLADAN Živković zvani “Pufa” iz Gornjeg Ribnika kod Trstenika, koji tvrdi da je njegov sin N.Ž. (17) pokušao pre dve večeri da se ubije, nije dao saglasnost za zbrinjavanje sina u Univerztetskom kliničkom centru Niš, zbog čega će pacijent biti otpušten kući, saznaju “Novosti”.

НЕ ДОЗВОЉАВА ДА ГА ЛЕЧЕ У НИШУ: Средњошколца из Трстеника, који је наводно покушао да се убије, отац одводи са Клинике за ментално здравље

Foto: S.Babović

Iako, njegov sin, kako je više puta istakao, ima psihičke tegobe, i pokušao je, prema njegovim rečima, da se obesi, Živković nije dozvolio da se o njemu brinu stručnjaci Klinke za mentalno zdravlje Niš.

Transport pacijenta iz Opšte bolnice Kruševac naložen je, da podsetimo, radi daljih ispitivanja njegovog zdravstvenog stanja.

Iz istrage o prijavi ovog čina, još ne mogu da potvrde da li je došlo do pokušaja samoubistva. Događaj, za koji Živković, tvrdi da je bio pokušaj samoubistva istražuje policija. Konzilirajna komisija posebno formirana kako bi utvrdila poreklo i prirodu povreda na vratu dečaka još opservira slučaj.

- Proverava se sled događaja na način na koji je prijavljen, komunikacija i druge okolnosti, koje su dovele do prijave nestanka, a potom i do prijave pokušaja samoubistva maloletnika - iznosi izvor “Novosti”.

Informaciju da je policajac spasio N.Ž. tako što ga je skinuo sa konopca, ili bilo šta slično, zaista niko nije mogao zvanično da potvrdi. Prva saznanja sa mesta gde je dečak pokušao da se ubije govorila su da su zatekli maloletnika kako leži pored drveta, sa konopcem, a potom se saznalo da je policiji predočeno da je grana sa koje je sin pokušao da se obesi - pukla. Naravno, odmah po dolasku na lice mesta, krenuli su da pomažu mladiću, zajedno sa lekarima hitne.

-U kruševačkoj bolnici nije bio u izolaciji, sobu je delio sa drugim pacijentima - iznosi izvor “Novosti” iz bolnice.- Komunikacija s njim nije bilo moguća mobilnim telefonom, ne zato što nije poneo telefon sa sobom, već što upotreba mobilnih telefona nije bila dozvoljena ni njemu, a preventivno, ni ostalim bolesnicima u sobi gde je ležao.

Na svim snimcima, nastalim tokom dijagnostike u Opšoj bolnici Kruševac, kod mladića N.Ž, video se samo manji spoljni hematom. Pacijent je u opštem dobrom stabilnom stanju napustio kruševačku bolnicu. Iako su se neposredno nakon prijave pokušaja samoubistva, pojavile informacije da se ne zna ni da li je živ, mladić, na sreću, nijednog trenutka nije bio u životnoj opasnosti. To je odmah i zvanično potvrđeno u bolnici o čemu su izvestili svi mediji. Bio je svestan i komunikativan i u sanitetu Hitne pomoći, na putu od Gornjeg Ribnika do Kruševca.

Više javno tužilaštvo u Kruševcu podnelo je prošle nedelje zahtev za pokretanje pripremnog postupka protiv N.Ž. i učenika I.K. (17), a zahtev za postupak kako je precizirano u tužilaštvu, “ide u pravcu krivičnog dela zlostavljanje i mučenje, izvršenog u saizvršilaštvu”. Protiv trećeg učesnika događaja M.M. (18), koji je kao i I.K. ceo incident u učionici snimao, postupak se pokreće pred Osnovnim javnim tužilaštvom u Trsteniku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

TUŽNE VESTI U DOMU GLUMICE Vićentijevićeva slomljena: Čuvam te zauvek, putuj