KRUŠEVAČKO TUŽILAŠTVO O NASILJU NAD PROFESORKOM U TRSTENIKU: Podnet zahtev za pripremni postupak protiv dva đaka za zlostavljanje i mučenje

S.Babović

02. 12. 2022. u 15:31

VIŠE javno tužilaštvo u Kruševcu podnelo je zahtev za pokretanje pripremnog postupka protiv dva učenika Tehničke škole u Trsteniku, saznaju “Novosti”.

КРУШЕВАЧКО ТУЖИЛАШТВО О НАСИЉУ НАД ПРОФЕСОРКОМ У ТРСТЕНИКУ: Поднет захтев за припремни поступак против два ђака за злостављање и мучење

Foto:S.Babović

Zahtev za postupak ide u pravcu krivičnog dela zlostavljanje i zlostavljanje i mučenje, izvršenog u saizvršilaštvu.

- Nakon prikupljenih potrebnih obaveštenja, protiv maloletnih N.Ž. (17) iz G. Ribnika, i I.K. (16) iz Rujišnika, Višem sudu u Kruševcu , kao nadležnom, Tužilaštvo je podnelo zahtev za pokretanje pripremnog postupka u pravcu kriv. dela zlostavljanje i mučenje, izvršenog u saizvršilaštvu, iz čl.137 st.1 u vezi čl.33 Krivičnog zakonika - navodi javni tužilac Bratislav Petrović,.

Protiv trećeg učesnika događaja – M.M(18), postupak se pokreće pred Osnovnim javnim tužilaštvom u Trsteniku.

Direktor Tehničke škole u Trsteniku Milan Glidžić ranije je doneo odluku o isključenju dvojice đaka M. M. i N. Ž, čime je usvojen predlog Nastavničkog veća, koji je jednoglasno donet na sednici 23. novembra. I.K. se, da podsetimo, ispisao dan pre zasedanja Veća.

Profesorka Marija Stevanović bila je žrtva nasilja u učionici, kada joj je prvo N.Ž. izmakao stolicu, dok su M. M. i I. K. mobilnim telefonima snimali, a potom i distribuirali taj snimak na društvenim mrežama.

Kobnog dana, oko 18,10 u popodnevnoj smeni, profesorka je mirnim, više sugerišućim tonom, pitala učenika N.Ž. zar ne misli da je pristojno da se stane nekome iza leđa.

- Izmakao je stolicu, pala sam, a onda shvatila da se drugi učenik približio s kraja učionice i snimao - posvedočila je za “Novosti” Marija Stevanović, nakon čijeg pada su đaci krenuli da se smeju. - Tu je bio i treći učenik... Trebalo mi je par trenutaka da se saberem, ustanem. Sela sam na stolicu, uspela sam nekako da upišem čas.

Sin profesorke, koji je imao nastavu u drugoj učionici, dobio je taj snimak. Iste večeri profesorka se javila hitnoj pomoći. Lekari su odmah alarmirali policiju, posle čega je u školi pokrenut vaspitno-disciplinski postupak protiv tri đaka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju