DVA ĐAKA IZ TRSTENIKA ISKLJUČENA IZ ŠKOLE, ALI... Roditelji jednog pripremaju žalbu, dok za drugog đaka nema potvrde da je primljeno rešenje

S.Babović

03. 12. 2022. u 12:05

RODITELjI jednog učenika pripremaju žalbu, dok za drugog učenika nema potvrde da je do porodice stigla odluka o isključenju iz Tehničke škole u Trsteniku, saznaju “Novosti”.

ДВА ЂАКА ИЗ ТРСТЕНИКА ИСКЉУЧЕНА ИЗ ШКОЛЕ, АЛИ... Родитељи једног припремају жалбу, док за другог ђака нема потврде да је примљено решење

Foto: FB Tehnička škola Trstenik

Agonija vaspitno-disciplinskog postupka tokom kojeg su dva učenika isključena iz škole nakon teškog incidenta u kome su maltretirali profesorku Mariju Stevanović, praktično još uvek nije završena.

- U slučaju đaka M.M.(18), koji je snimao incident, najavljeno je da će biti žalbe na rešenje direktora, po predlogu Nastavničkog veća, dok u slučaju N.Ž.(17), koji je izmakao stolicu profesorki, nema potvrde da je otac primio odluku - navodi izvor “Novosti” iz kolektiva Tehničke škole.

- Za sada je jedino izvesno ono što se dešava pred tužilaštvima, gde su postupci u toku.

Više javno tužilaštvo u Kruševcu podnelo je zahtev za pokretanje pripremnog postupka protiv N.Ž.(17) i I.K.(16), koji je izbegao kaznu u školi ispisavši se pre usvajanja predloga o isključenju. Zahtev za postupak ide u pravcu krivičnog dela zlostavljanje i mučenje, izvršenog u saizvršilaštvu.

Protiv trećeg učesnika događaja – M.M (18), jednog od dvojice “snimatelja” incidenta, takođe isključenog po predlogu direktora, postupak se pokreće pred Osnovnim javnim tužilaštvom u Trsteniku.

Tog 9. novembra, profesorka se javila hitnoj pomoći. Lekari su odmah alarmirali policiju. Profesorka je dobila podršku Aktiva direktora svih škola i Centra za socijalni rad u Trsteniku, Ministarstva prosvete, brojnih kolektiva obrazovnih ustanova, Đačkog parlamenta i kolektiva svoje škole.

Prosvetni sindikati protestovali su zbog napada na svoju koleginicu u dva različita dana. Desetak profesora Tehničke škole iz USPRS, čiji profesorka nije član prisustovalo je protestu u Kruševcu.

Profesorkin sindikat – Sindikat obrazovanja Srbije je 1.decembra bojkotovao prvi čas u obe smene. Marija Stevanović je još uvek na bolovanju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (9)

MNOGI IH KUPE PA SE POKAJU: Od kojih polovnih automobila treba bežati - nećete moći da ih prodate