DETALJI NAPADA NA SRPSKOG PILOTA U NIGERIJI: Pomahnitali vojnik ga upucao, a onda ubadao bajonetom

Novosti online

18. 11. 2022. u 15:32

SRPSKI pilot B. Đ. (60) teško je ranjen u Nigeriji, kada je napadnut helikopter Ujedinjenih nacija kojim je on pilotirao, potvrđeno je "Novostima".

ДЕТАЉИ НАПАДА НА СРПСКОГ ПИЛОТА У НИГЕРИЈИ: Помахнитали војник га упуцао, а онда убадао бајонетом

Foto: Privatna arhiva

Nezvanično, dogodio se sukob među nigerijskim vojnicima i napadač je potrčao prema helikopteru koji je sleteo, a kojim je upravljao B. Đ.

Napadač je ispalio nekoliko hitaca prema putnicima koji su se iskrcavali usmrtivši na licu mesta jednu putnicu i ranivši srpsko pilota. Zatim je napadač pritrčao srpskom pilotu kako bi ga ubio, ali mu se tada puška zaglavila. U tom trenutku je izvadio bajonet i dva puta ubo B. Đ. u predelu stomaka. To je napadaču bilo poslednje što je uradio u životu, imajući u vidu da su ga drugi nigerijski vojnici likvidirali.

B. Đ. je operisan, trenutno je u bolnici i u stabilnom stanju. Kada njegova zdravstvena situacija bude dozvoljavala, on će biti prebačen u Srbiju ili Evropu.

Lekari su zaustavili krvarenja izazvana bajonetom, ali metak još nisu izvadili jer nema izlazne rane, a nisu u stanju da otkriju gde je ulazna rana.

B. Đ. je nekad radio u policiji, penzionisan je i misija u kojoj učestvuje nije bila vojna.

Rođen je 1962. u Čurugu.

Prema saznanjima, Vorld fud program (WFP) Ujedinjenih nacija je unajmio čarter helikopter od nemačkog avio-operatera, a jedan od pilota bio je B. Đ.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest