PODNET OPTUŽNI PREDLOG: Vozač okrivljen zbog prevrtanja autobusa kod Pečenjevca

I. M.

27. 10. 2022. u 14:39

Leskovačko Osnovno javno tužilaštvo podnelo je optužni predlog Osnovnom sudu u Leskovcu protiv vozača autobusa koji je, avgusta ove godine kod Pečenjevca, sleteo sa puta i prevrnuo se na bok. U nesreći su dva putnika izgubila život, dok je 27 osoba zadobilo teške i lake telesne povrede.

ПОДНЕТ ОПТУЖНИ ПРЕДЛОГ: Возач окривљен због превртања аутобуса код Печењевца

Prevrnuti autobus kod Pečenjevaca, Foto I. Mitić

Optužni predlog protiv M.Ž.(57) iz Stanišića, u okolini Sombora, podnet je, sredinom ovog meseca, Osnovnom sudu u Leskovcu zbog krivičnog dela teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Okrivljeni se tereti da je „upravljajući autobusom somborskih registarskih oznaka, u kome su se nalazili putnici koji su se vraćali sa letovanja u Grčkoj, kod mesta Pečenjevce skrenuo u desno i sleteo sa puta, usled čega je došlo do prevrtanja autobusa na desnu bočnu stranu, zbog čega su dva putnika u autobusu izgubila život, dok su ostali putnici zadobili teške i lake telesne povrede“.

Nesreća se dogodila u ranim jutarnjim satima, 21. avgusta ove godine, na auto-putu između Leskovca i Niša. Turistički vodič Nina N.(34) iz Novog Sada je preminula na licu mesta, dok je još jedna teško povređena osoba u bolnici podlegala zadobijenim povredama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)