IZ MORAVE IZVUČEN MOST NA KOM SU STRADALE HODOČASNICE: Potvrđeno - popucale sajle uzrok pada dotrajalog mosta zbog velikog opterećenja

V. ILIĆ

14. 10. 2022. u 18:56

VISEĆI most koji se u četvrtak ujutru srušio u Zapadnu Moravu i sa kog je dvadesetak ljudi upalo u vodu, a od kojih se njih dve žene iz Zvornika, nažalost, utopilo, izvađen je tokom popodneva iz reke.

ИЗ МОРАВЕ ИЗВУЧЕН МОСТ НА КОМ СУ СТРАДАЛЕ ХОДОЧАСНИЦЕ: Потврђено - попуцале сајле узрок пада дотрајалог моста због великог оптерећења

Foto: Privatna arhiva

Nakon što je konstrukcija izvučena na obalu, bilo je jasno da su popucale sajle uzrok pada dotrajalog mosta i to usled prevelikog opterećenja.

Takođe, podne daske mosta su delom bile trule i oštećene.

Podsetimo, na odeljenjima čačanske Opšte bolnice, nakon pada visećeg mosta u Ovčar Banji u kome su život izgubile dve osobe, sada se nalazi sedam pacijenata i njihovo stanje je stabilno.

- Stanje pacijenata koji su smešteni na odeljenjima Opšte bolnice u Čačku je stabilno, posle inicijalnih pregleda koji su juče urađeni u našoj ustanovi - rekla je načelnica hirurgije Opšte bolnice u Čačku, doktorka Biljana Marić za Tanjug.

Ona je navela da je troje pacijenata na odeljenju opšte hirurgije, dvoje na odeljenju ortopedije, a dve pacijentkinje su na odeljenju jedinice intenzivne nege lečenja.

BONUS VIDEO:

MOST JE PREKLOPIO ŽENU, NIJE JOJ BILO SPASA: Mladić ispričao jezive detalje nesreće kod Ovčar banje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!