NOVE INFORMACIJE NAKON NESREĆE U OVČAR BANJI: Pacijenti povređeni prilikom pada mosta stabilno

Tanjug

14. 10. 2022. u 10:45

NA odeljenjima čačanske Opšte bolnice, nakon pada visećeg mosta u Ovčar Banji u kome su život izgubile dve osobe, sada se nalazi sedam pacijenata i njihovo stanje je stabilno.

НОВЕ ИНФОРМАЦИЈЕ НАКОН НЕСРЕЋЕ У ОВЧАР БАЊИ: Пацијенти повређени приликом пада моста стабилно

V.I.

- Stanje pacijenata koji su smešteni na odeljenjima Opšte bolnice u Čačku je stabilno, posle inicijalnih pregleda koji su juče urađeni u našoj ustanovi - rekla je načelnica hirurgije Opšte bolnice u Čačku, doktorka Biljana Marić.

Ona je navela da je troje pacijenata na odeljenju opšte hirurgije, dvoje na odeljenju ortopedije, a dve pacijentkinje su na odeljenju jedinice intenzivne nege lečenja.

- Svi pacijenti su stabilnih životnih parametara, dobrog zdravstvenog stanja su jutros. Radi se o lakšim telesnim povredama, osim ovih pacijentkinja koje se nalaze u jedinici intenzivnog lečenja. One imaju teške telesne povrede - rekla je dr Marić.

Od deset pacijenata koji su juče, nakon nesreće hospitalizovani u čačanskoj bolnici, troje je prebačeno na dalje lečenje u Spinalni centar na Banjici.

U toku današnjeg dana očekuje se otpuštanje na kućno lečenje većine pacijenata koji se nalaze u Čačku.

- Pacijenti koji su smešteni na hirurgiji i na odeljenju ortopedije, na osnovu ovih parametara kojima baratamo jutros i na osnovu svih pretraga koje su urađene naknadno, danas bi trebalo da budu otpušteni na kućno lečenje. To ne važi za pacijentkinje na jedinici intenzivnog lečenja, one će ostati i dalje kod nas - kazala je dr Marić.

Inače, nakon pada mosta u čačanskom Urgentnom centru oko 80 lekara i medicinskog osoblja pružali su pomoć povređenima.

SPASIOCI IZVLAČE LjUDE IZ ZAPADNE MORAVE: Propao viseći most u Ovčar Banji, ima mrtvih

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona