TELO BEBE NAĐENO U KUTIJI: Komšije majke iz Čente koja je tek rođenog dečaka ostavila u dvorištu - Nismo ni znali da je trudna

B. Grujić

06. 09. 2022. u 10:42

UŽAS i neverica u mirnom banatskom selu Čenta, na pola puta između Zrenjanina i Beograda, gde je juče oko 15 časova, nakon dojave, u trošnom kućerku u Ulici Zmaj Jovina 22, pronađeno beživotno telo tek rođene muške bebe.

ТЕЛО БЕБЕ НАЂЕНО У КУТИЈИ: Комшије мајке из Ченте која је тек рођеног дечака оставила у дворишту - Нисмо ни знали да је трудна

Foto: B. Grujić/Fejsbuk

Telo se prema zvaničnim informacijama nalazi na obdukciji u Institutu za sudsku medicinu u Novom Sadu, gde će nakon detaljne analize biti utvrđen uzrok smrti.         

Majka novorođenčeta Lana Jankulov (32) iz Čente rekla je policiji da je u subotu 3. septembra rodila mrtvu bebu, dečaka, u kući u kojoj je živela sa dvoje dece iz dva braka, dvanaestogodišnjim D. i dvogodišnjom ćerkicom T.

Telo je, kako potvrđuju izvori bliski policiji, bilo umotano u peškir, ostavljeno u plastičnom bazenu na naduvavanje i stavljeno u kutiju. Nadležno Više javno tužilaštvo u Zrenjaninu, naložilo je obdukciju kako bi se utvrdio uzrok smrti bebe, a majka je zadržana na lečenju u bolnici u Beogradu. 

Njoj je navodno pozlilo u autobusu za Beograd, kada je krenula sa sinom, koga je povela u kliniku u Palmotićevoj ulici, na kontrolu. 

- Niko od nas iz komšiluka do juče nije ni znao da je ona trudna, bila je punijeg stasa, slabo je izlazila na ulicu, družila se i komunicirala sa nama komšijama iz obližnjih kuća - priča starija žena iz kuće pored, uz napomenu da je bila čudna, na svoju ruku, kako to u Čenti kažu.

 

- Video sam da je sa dvoje svoje dece krenula i kod zelene kuće tu u blizini joj je pozlilo, sin je upitao preplašenim glasom: „Mama, šta ti je?” Odgovorila mu je da će sve biti dobro i nakon par minuta nastavila je kretanje niz ulicu - rekao nam je komšija od preko puta, ističući da poznaje Laninog oca, koji je šef menze na Dunavcu, ugledan, miran i pošten meštanin Čente, koji je svojevremeno bio i član Saveta mesne zajednice u selu, a osim Lane, ima stariju ćerku i mlađeg sina.

- Supruga mu je jako bolesna, a i on je nedavno imao šlog, ne znam šta bi Vam on mogao reći, ali dolazio je, obilazio Lanu, nikada nikakve svađe niti haosa nije bilo - dodaje komšinica iz ulice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!