PRVE SLIKE I SNIMCI NESREĆE KOD LESKOVCA: Poginula žena koja je bila vođa puta, preko 20 osoba povređeno (FOTO/ VIDEO)

J. Ć. / I. M.

21. 08. 2022. u 11:55

JEDNA osoba je poginula u prevrtanju autobusa na auto-putu Leskovac-Niš, a povređeno je više od 20 osoba, među kojima i dvoje dece.

ПРВЕ СЛИКЕ И СНИМЦИ НЕСРЕЋЕ КОД ЛЕСКОВЦА: Погинула жена која је била вођа пута, преко 20 особа повређено (ФОТО/ ВИДЕО)

Foto: I. Mitić

Devetoro povređenih putnika iz autobusa somborskih registarskih tablica koji je jutros sleteo sa auto-puta kod mesta Pečenjevce, zbrinuto je u Kliničkom centru Niš, od čega jedan muškarac s težim povredama, a 17 sa lakšim povredama smešteno je u Opštoj bolnici Leskovac, rečeno je Tanjugu u tim zdravstvenim ustanovama.

- U Urgentni centar smešteno je osam osoba, od čega jedan muškarac star 69 godina sa otvorenim prelomom ruke i prelomom rebara i on je upućen na operaciju. Među ostalim povređenima je jedna devojčica od osam godina, ali je ona, kao i ostali povređeni, svesna i komunikativna. U toku je dijagnostika svih povređenih- izjavila je PR KC Niš Marija Milijić.

Foto: Novosti

Navela je da je jedan dečak od 13 godina smešten na dečjoj klinici i da ima nagnječenje stomaka, ali je dete stabilno, svesno, primljeno na opservaciju i dalju dijagnostiku.

Opšta bolnica u Leskovcu primila je 17 povređenih putnika sa lakšim telesnim povredama.

- Petoro ih je na hirurgiji na posmatranju i niko od njih nije životno ugrožen, a ostali uglavnom imaju lake povrede i u toku dana će biti otpušteni kućama. Za neke od njih već dolazi rodbina, a turistička agencija koja je organizovala putovanje je poslala autobus, kako bi ih prevezla kućama- izjavio je dr Dragan Marinković iz leskovačke bolnice.

Naveo je da su svi povređeni iz Novog Sada i okoline.

Jedna osoba je poginula, a 27 je prijavljeno kao povređeno u saobraćajnoj nesreći koja se jutros oko 05.25 časova dogodila na auto-putu kod mesta Pečenjevce, rečeno je u MUP-u.

Mediji su preneli da su u autobusu bili turisti koji su se vraćali iz Haniotija sa letovanja, a da se udes desio na ravnom delu auto-puta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja