TRAGIČNA SUDBINA DANIJELE IZ NIŠA: Stradala u požaru, živela bez struje i vode, izdržavala se od socijalne pomoći

J. ĆOSIN

28. 07. 2022. u 12:42

NIŠLIJKA Danijela V. (55), koja je 22. jula poginula u požaru u stanu svog prijatelja Vladice V. (42) u Ulici palih boraca, imala je težak život.

ТРАГИЧНА СУДБИНА ДАНИЈЕЛЕ ИЗ НИША: Страдала у пожару, живела без струје и воде, издржавала се од социјалне помоћи

Foto: J. Ćosin

Kako saznajemo, bila je zavisnik od alkohola, izdržavala se od socijalne pomoći, a pre nekoliko godina joj je izgorela kuća. Živela je kod Vladice koji ju je maltretirao, u krajnjoj oskudici bez struje i vode. Za osvetljenje su koristili sveće, što je i dovelo do izbijanja vatre koja je nesrećnu ženu koštala života.

Danijela Stanković, pomoćnica direktora niškog Centra za socijalni rad, objašnjava da je ona bila na spisku korisnika usluga ove ustanove.

- Stradala žena je bila primalac novčane socijalne pomoći, ali nije bila korisnik usluge socijalnog stanovanja i nije imala pravo da boravi kod tog čoveka. On nije prijavio njen boravak u stanu koji je koristio, jer mi to ne bismo ni dozvolili. Ostali stanari su imali pritužbi na njeno ponašanje, žalili su se da ume da popije, te da su ona i njen prijatelj bili bučni. Žao nam je zbog tragedije, njeno telo je još na obdukciji, kada bude okončana ta procedura, biće sahranjena o trošku grada – rekla  je Stankovićeva.

Danijela je bila sama u stanu kada je došlo do izbijanja vatre, jer je Vladicu tog dana policija uhapsila zbog haosa koji je napravio u Centru za socijalni rad. Pretio je da će aktivirati eksploziv i pobiti službenike, revoltiran što nisu udovoljili njegovom zahtevu da mu daju novčanu pomoć. Lidija Stanković kaže da je njegov zahtev bio neosnovan, tim pre što je par dana ranije dobio redovnu novčanu nadoknadu.

- Uvek smo imali problema sa njim, pokušavali smo da mu pomognemo, da ga osnažimo, motivišemo ga da se zaposli, ali nismo uspeli. Socijalna nadoknada mu je isplaćena 20. jula, a on je posle dva dana došao da traži jednokratnu pomoć, što je zaista nerealno. Kada je odbijen, postao je ekstremno agresivan, pretio je da će pobiti naše službenike i obezbeđenje pa smo pozvali policiju – navodi Lidija.

Niška policija je protiv Vladice podnela krivičnu prijavu zbog ugrožavanja sigurnosti, a kako saznajemo, sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Nišu, na predlog tužilaštva, nakon saslušanja mu je odredio pritvor do 30 dana da ne bi ponovio delo.

Vladica je više puta osuđivan zbog brojnih krivičih dela, poslednji put 2020. presudom Višeg suda u Nišu na šest godina zatvora zbog pokušaja silovanja i teške krađe. Međutim, Apelacioni sud je ovu presudu preinačio, tako što mu je ukinuta optužba za pokušaj silovanja, dok je kaznu za tešku krađu izdržao tokom boravka u pritvoru pa je pušten na slobodu.

Njegove komšije priznaju da su odahnule kada su čule da je ponovo iza rešetaka jer sa njim imaju mnogo problema.

- On je više u zatvoru nego u slobodi, svi se plašimo od Vladice, bio je sa jednom, pa sa drugom ženom... Ova poslednja ga je pazila, kupovala mu i da jede i da pije, ali je on stalno pravio probleme. Taj stan je bio prazan, on je sve prodao, ne znam ni na čemu su spavali s obzirom na to da je sve izneo. I nažalost, on nije jedina problematična osoba, ovo je zgrada socijalnog stanovanja, tu se svašta dešava. Ljudi se tuku, ima dosta nasilnika, kradu struju, na sve strane vise kablovi, svi smo u opasnosti – vajka se Dubravka.

 BONUS VIDEO:

ŽENA NASTRADALA U POŽARU U SOCIJALNIM ZGRADAMA U NIŠU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UBIJEN ALEKSANDR PELEŠENKO: Dvostruki šampion Evrope poginuo u Ukrajini