PREKINUTA MLADOST NA RIBARSKOM OSTRVU: Danas sahrana dečaka (12) iz Gospođinaca, koji je preminuo posle skoka u vodu

Lj. P.

11. 07. 2022. u 08:00

TRAGIČNA smrt dvanaestogodišnjeg J. M. iz Gospođinaca potresla je celo ovo selo u žabaljskoj opštini, a njegovu porodicu zauvek zavila u crno.

ПРЕКИНУТА МЛАДОСТ НА РИБАРСКОМ ОСТРВУ: Данас сахрана дечака (12) из Госпођинаца, који је преминуо после скока у воду

Foto: Privatna arhiva

Dečak, koji je upravo završio peti razred Osnovne škole "Žarko Zrenjanin", nastradao je u subotu u Dunavu na Ribarskom ostrvu, kada se teško povredio prilikom skoka u reku. Iako su lekari Hitne pomoći i Dečje bolnice dali sve od sebe, pokušavajući da ga reanimiraju, mališan je, nažalost, preminuo.

Kako se dvanaestogodišnjak povredio u vodi još zvanično nije poznato, čekaju se nalazi s obdukcije. Pretpostavlja se da je prilikom skoka s pontona udario u kamen, ili neki drugi tvrdi predmet u vodi, i povredio glavu pa nije mogao da ispliva. U Dunavcu su, kako saznajemo, s dvanaestogodišnjakom u tom trenutku bili njegov dve godine mlađi brat i sin prijatelja njihovog oca, s kojim su u subotu došli zajedno na Ribarsko ostrvo.

Mališani su se kupali, a onda se odjednom začula dečja vriska. Otac dvanaestogodišnjaka je, kako saznajemo, iz vode najpre izvadio mlađeg, a onda i starijeg sina. Odmah su tu pokušali da mu pomognu, a ubrzo je stigla i Hitna pomoć, čiji su lekari pokušali reanimaciju, a zatim su ga odvezli u Dečju bolnicu.

ODLOŽEN TURNIR

U GOSPOĐINCIMA je u subotu uveče trebalo svečano da bude otvoren tradicionalni turnir u fudbalu "Turnir ulica", ali je zbog tragične smrti dečaka odložen do daljeg.

- Otac nastradalog dečaka je sa njim i mlađim sinom, i još jednim prijateljem i njegovim detetom u subotu bio na Ribarskom ostrvu da pomogne oko sređivanja vikendice ili splava - priča jedna meštanka Gospođinaca. - Dok su oni radili, deca su se kupala, i eto, desila se tragedija. Kako će porodica to preživeti, ne znam. Otac je jako brižan, potpuno je posvećen sinovima.

Foto: Privatna arhiva

Za nastradalog mališana meštani kažu da je bio dobro i lepo vaspitano dete. Pre dva meseca je krenuo očevim stopama, i počeo da trenira fudbal u lokalnom FK Jedinstvo. Bio je, kažu, redovan na treninzima i veoma se trudio.

Tragično nastradali dvanaestogodišnjak će danas u 17 časova biti sahranjen na mesnom groblju u Gospođincima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu