KAO DA GA JE VIR POVUKAO: U Zapadnoj Moravi juče nađeno telo Đorđa Nedeljkovića (21) iz Velike Kruševice

S. BABOVIĆ

06. 07. 2022. u 07:30

TELO Đorđa Nedeljkovića (21) iz Velike Kruševice kod Kruševca, za kojim se tragalo od ponedeljka oko 17 sati nakon što je nestao u Zapadnoj Moravi u ataru sela Jasika, pronađeno je juče oko 11.30 na oko pola kilometra od mosta u Jasiki.

КАО ДА ГА ЈЕ ВИР ПОВУКАО: У Западној Морави јуче нађено тело Ђорђа Недељковића (21) из Велике Крушевице

Foto: Društvene mreže

- Đorđe je bio neplivač - kaže, za "Novosti", mladićev stric Milomir Nedeljković.

- Otišao je sa mlađim bratom da se malo osveže. Ali, povukla ih je voda. Snaja me je zvala negde posle 17 sati, samo je rekla: "Đoleta nema, utopio se". Nisam mogao da verujem šta se dešava, samo sam doleteo na obalu kako sam umeo i znao. Nije mi jasno otkud su ovde došli da se kupaju. To im je bio prvi put, koliko znam.

Kako saznajemo, Đorđe je završio prvu smenu u fabrici DC Smith, gde je radi oko godinu dana kao vozač viljuškara. Sa bratom je došao na obalu da se rashlade.

- Ušli su sa ove strane reke u vodu, mlađi brat je isplivao, ali Đorđa kao da je nešto povuklo, vir najverovatnije. Tu je, kažu, voda duboka oko četiri metra - kažu meštani.

Prva potraga krenula je od mesta gde je mladić potonuo. Tim za spasavanje na vodi stigao je brzo sa šestoricom ljudi i tri čamca sa pratećom opremom, a u potragu su se uključili i vatrogasci, sve dok nije pao mrak.

Reku je pretraživao Tim za spasavanje na vodi, Foto S. Babović

 

Spasioci su juče ujutru ponovo sa dva čamca "češljali" Zapadnu Moravu i posle tri sata pretrage nađeno je telo mladića. Naložena je i obdukcija kako bi se utvrdile sve okolnosti koje su dovele do utapanja Nedeljkovića.

- Završio je Politehničku školu "Milutin Milanković", ali mu je želja oduvek bila da nosi policijsku uniformu - kažu rođaci nastradalog. - Đorđev mlađi brat je očajan, a i kolegama u fabrici, gde je radio, teško je. Pre pet godina braća su ostala bez oca, a sada i ova nova tragedija.

Neutešni stric nam svedoči da je Đole, kako su ga zvali u porodici, bio vrlo vredan. Nije imao poroka, svojevremeno se bavio sportom, ali ne i plivanjem. Mlađi brat J. N., koji je, nažalost, video kako njegovog brata guta reka, tek što je završio osmi razred. Celu situaciju teško podnosi. 

CRNA STATISTIKA brze reke

Koliko je Zapadna Morava opasna svedoči crna statistika. Pre tačno godinu dana, kod Trstenika je nađeno telo Velibora K. (29) iz Krupnja kod Loznice, dok je telo Raška M. (70) isplivalo nekoliko meseci nakon što je sredinom prošlog januara pao sa skele u Selištu.

Meštanin V. C. (60) utopio se godinu dana ranije u Zapadnoj Moravi kada je traktorom krenuo u pravcu njive. Među najtragičnijim događajima na ovoj reci bilo je utapanje Radomira Matkovića (26), mladića iz Medveđe, koji se u Zapadnoj Moravi udavio pred nemoćnim ocem 2013. Prvi put je tog leta otišao da se kupa, i to baš na mestu koga svi izbegavaju, zbog virova i vrtloga.

Pre dva dana, meštanin Kukljina B. T. (70) preminuo je najverovatnije od posledica srčanog udara u priobalju reke u Jasici, dok je pecao.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)