PLAMEN PROGUTAO MAGACIN: Vatra zahvatila skladište tekstila u gusto naseljenom delu Altine, vatrogasci koristili i dron (FOTO)

A. Z. K.

07. 06. 2022. u 06:07

U ULICI Dobanovački put u naselju Altina juče u podne vatrena stihija zahvatila je magacinski prostor od 500 kvadrata u kome je skladišten tekstil.

ПЛАМЕН ПРОГУТАО МАГАЦИН: Ватра захватила складиште текстила у густо насељеном делу Алтине, ватрогасци користили и дрон (ФОТО)

Foto: M. Anđela

Zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasnih ekipa, niko nije povređen, a sprečeno je i širenje plamena na obližnje objekte. Uz šest vozila i 25 vatrogasaca, na teren je dovezena ogromna cisterna, a upotrebljen je i dron.

Vatra je juče zahvatila magacin na spratu, ispod kog se nalazi radionica za tehnički pregled automobila. Još nije poznat uzrok požara, ali kako se pretpostavlja, dogodio se kvar na instalacijama. Oko skladišta koje je gorelo nalaze se stambeni i poslovni objekti. Prema rečima jednog od radnika iz obližnjeg lokala, kada je video dim, pokušao je da pomogne.

- Prvo sam uhvatio crevo, i mislio sam da ću nekako pomoći - ispričao je radnik. - Onda sam shvatio da neću ništa uraditi, pa sam tražio hidrant. Potom sam počeo da zovem vatrogasce na pogrešan broj. Bilo je mnogo dima, želeo sam da pomognem ali me uhvatila panika.

Prema rečima komšija iz obližnjih kuća, oni su samo videli dim koji je počeo da kulja iz ovog objekta, a ubrzo su došli i vatrogasci.

POŽAR U LUCI BEOGRAD

NA DORĆOLU je u julu izbio veliki požar u luci Beograd, tačnije u magacinu jednog privatnig preduzeća u kome su čuvani papir i karton. U ovom požaru, srećom, nije bilo povređenih. Tada je mnogobrojnim vatrogascima vetar otežavao posao.

Na teren je juče poslato šest vozila i 25 vatrogasaca-spasilaca iz Zemuna, Novog Beograda i sa Voždovca. Na terenu je bila i velika cisterna, koja se koristi za snabdevanje vodom prilikom velikih intervencija, kako je objasnio komnandant Vatrogasno-spasilačke brigade Beograd Miloš Majstorović. Tokom dogašivanja pušten je i dron kojim je nadgledano stanje u skladištu.

- U magacinu na spratu gorela je garderoba. Naslonjen je na druge objekte, pa smo se trudili da sprečimo širenje vatre. Biće utvrđeno kolika je materijalna šteta pričinjena, kao i tačan uzrok požara - rekao je Majstorović.

Deo Dobanovačkog puta juče je tokom intervencije vatrogasaca, koja je trajala nekoliko sati, bio zatvoren za saobraćaj, pa je policija vozila preusmeravala kroz sporedne ulice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima