POSLE TEŠKE SAOBRAĆAJNE NEZGODE KOD LESKOVCA: I druga pacijentkinja poslata u niški Klinički centar

I. M.

18. 03. 2022. u 14:15

I DRUGA pacijentkinja kojoj je, posle teške saobraćajne nezgode na auto-putu kod Leskovca, ukazana pomoć u leskovačkoj Opštoj bolnici transportovana je u niški Klinički centar.

ПОСЛЕ ТЕШКЕ САОБРАЋАЈНЕ НЕЗГОДЕ КОД ЛЕСКОВЦА: И друга пацијенткиња послата у нишки Клинички центар

Foto: I.M.

Ona je u Urgentni centar leskovačke bolnice primljena sa teškom politraumom, a posle neophodne dijagnostike, zbog ozbiljnosti povreda, lekari su odlučili da je upute u Niš.

Pacijentkinja je povređena u sudaru kamiona i automobila, u kome je teške povrede zadobila i njena mlađa saputnica. Do nezgode je došlo na auto-putu, jutros oko 9.30 časova, u blizini naplatne rampe „Leskovac – centar“, kod sela Pečenjevce. Radi se o devojkama starim 21 odnosno 31 godinu.

- Mlađa pacijentkinja, sa politraumom glave, je zbog ozbiljnosti povreda odmah transportovana u niški Klinički centar i u kritičnom je stanju, dok je druga pacijentkinja u Urgentni centar primljena nešto kasnije sa teškom politraumom. I ona je potom prevezena u Niš – kazao je dr Nebojša Dimitrijević, direktor Opšte bolnice u Leskovcu.

Povređene devojke su se, prema nezvaničnim informacijama, nalazile u automobilu barske registracije u koji se, najverovatnije tokom preticanja, zakucao šleper.

U izvlačenju jedne od povređenih osoba iz automobila pomagali su pripadnici leskovačke Vatrogasno-spasilačke jedinice. Posle sudara automobil, čije je zadnji deo u potpunosti smrskan, završio je kraj zaustavne trake auto-puta kojom se navodno kretao neposredno pre sudara. Vozač kamiona nije povređen.

Tačne okolnosti pod kojima je došlo do ove nezgode znaće se posle neophodnih radnji istražnih organa. Saobraćaj na delu Koridora 10, u smeru ka Nišu gde je došlo do sudara, tokom uviđaja odvijao se preticajnom trakom, a normalizovan je oko 13 časova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)