NIKOLU DA VRATE KUĆI: Prikupljaju se sredstva da se telo mladića koji je stradao u SAD dopremi u Srbiju

V. N.

20. 02. 2022. u 08:45

NIKOLA Đorđević (20), koji se sa porodicom pre dve godine doselio u SAD, poginuo je u teškoj saobraćajnoj nesreći u gradu Šipingport u Pensilvaniji, dok je njegov otac Slobodan, koji je bio u automobilu sa njim, povređen, ali je njegovo stanje stabilno.

НИКОЛУ ДА  ВРАТЕ КУЋИ: Прикупљају се средства да се тело младића који је страдао у САД допреми у Србију

Gofundme

Prema prvim informacijama, tragedija se desila u danu kada je Nikolina majka proslavljala rođendan, u blizini doma u novoj domovini. Branislav Golić je preko aplikacije "Gofaund" postavio nalog za prikupljanje sredstava da se telo mladića vrati u Srbiju i za kratko vreme on je naišao na ogromnu podršku naših ljudi, kako iz SAD tako i iz Srbije, gde se apel deli putem društvenih mreža.

Foto Tanjug

 

Prema podacima koje su objavili američki mediji, a prenose elektronski mediji u Srbiji, u sudaru dva automobila je, osim Nikole, nastradao i jedan američki državljanin.

- Nedavno smo dobili tragičnu vest da je naš mladi Nikola izgubio život u saobraćajnoj nesreći. Nikolina porodica, otac Slobodan, majka Danijela (rođena Barać) i sestra Tamara, došli su u Ameriku pre nešto više od dve godine i tek su počeli da žive svoj američki san. Ovaj poziv bilo je poslednje što su očekivali - saopštava Golić.

- Nesreća se dogodila 16. februara, nešto posle 21 sat, u Šipingportu, Pensilvanija.

Nikolin otac Slobodan bio je sa njim u trenutku nesreće. On je hospitalizovan i u stabilnom je stanju. Porodice Đorđević i Barać tuguju - poručio je Nikolin prijatelja.

On je napisao da će u narednih nekoliko dana Nikolini roditelji morati da se pripreme za nešto za šta nijedan roditelj nikada ne bi trebalo da se priprema.

Sve će biti javno

- MORAĆE da isplaniraju sahranu za svoje dete. Troškovi sahrane sigurno nisu nešto za šta su štedeli. Ako ste u mogućnosti i voljni da pomognete porodici Đorđević, molimo vas da donirate koliko možete. Vaša podrška će ublažiti barem deo tereta koji ih trenutno pritiska. Objavljivaćemo ažuriranja kako budemo znali više detalja - poručio je Nikolin drug u objavi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!