VATRA ODNELA SVE: Petočlana porodica Vranić za tren ostala bez kuće

V. Mitrić

12. 12. 2021. u 17:16

KUĆA porodice Vranić, u Runjanima, kod Loznice, nedaleko od Popovog raskršća, izgorela je danas po podne skoro „kao lila“, uverila se ekipa „Novosti“ na licu mesta.

ВАТРА ОДНЕЛА СВЕ: Петочлана породица Вранић за трен остала без куће

Foto: V. Mitrić

Vatrogasne ekipe su uspele da saniraju požar, koji je, pre toga, već bio progutao dve sobe i najveći deo građe, pa je sasvim izvesno potpuno urušivanje tog, inače, starog zdanja. Plamen je sve uništio od nameštaja, bele tehnike, svih uređaja, obuće, odeće, novca, dokumenata ukućana njih petoro, Ljiljane, inače službenice u Gradskoj upravi u Loznici, koja slovi za jednu od naprimerenijih radnica i kod rukovodilaca i kod sugrađana, njen sin Đorđe, kćerka Sanja i unuka Tamara, koja je šesti razred.

U trenutku požara, srećom, niko nije bio. Da se nešto čudno odvija, primetila je Sanja, približavajući se kući. Pozvala je vatrogasce,čije su sirene, od Lagatora, gde su stacionirani, do ove lokacije ukazivalo da se nešto, zaista, strašno dogodilo.

Dan, hladan. Napadao sneg. Mokar i težak. Vranići su, u trenu, ostali bez krova nad glavom i sa morom, kako da se skuće. Davno su udarili temelj za novu kuću, ali prilike su takve da je teško doći do novca da započnu izgradnju. Vredni su, marljivi, dobri i čestiti ljudi. Majka porodice, koja je njen i „otac“, je iz Popovića, najčuvenije porodice u Jadru i Podrinju, koja je dala 12 generacija sveštenika, ali i učesnike u svim bitkama, bojevima, ratovima do Kosovskog boja. Nema kome nisu pomogli kroz decenije i vekove. Sada je njima potrebna pomoć. Crnji dan, osim gubitka, najmlijih ne pamte. Deo porodice je smešten kod kumova, deo kod familije, ali šta posle...

U trenutku požara,u pomoćnom zdanju u dvorištu, ležala je Jelena, vremešna Ljiljina majka. Vatra da do nje, srećom, nije stigla. Meštani, prijatelji, poznanici pozivaju sve dobre ljude da pomognu i to, ako je moguće, odmah.

Gradonačelnik Loznice obećao pomoć

Povodom tragedije u porodici Vranić kojoj je požar uništio krov nad glavom, odmah se oglasio i reagovao gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović.

- Vranići neće biti sami. Pomoći ćemo im koliko god možemo - rekao je Petrović  za "Novosti".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)