POTVRĐENO: Sestre iz Obrenovca ubila struja - Majci sledi prijava

J. D. Lj.

04. 10. 2021. u 11:01

MIA (7) i Mina (5), sestre koje su u subotu po podne poginule u iznajmljenom stanu u Karađorđevoj ulici u Obrenovcu, nastradale su od strujnog udara.

ПОТВРЂЕНО: Сестре из Обреновца убила струја - Мајци следи пријава

Foto: Privatna arhiva

Ovo je za "Novosti" potvrdila Danijela Sinđelić, portparolka obrenovačkog Osnovnog javnog tužilaštva.

- Uviđajem i veštačenjem definitivno je utvrđeno da su devojčice poginule usled strujnog udara - kaže portparolka.
U daljoj istrazi tužilaštvo će uraditi još neka veštačenja, sačekati obdukciju i saslušati neke svedoke.
Što se tiče majke Marije Vujičić (24), koja je, kako saznajemo, u veoma lošem psihičkom stanju zbog tragedije koja je zadesila, protiv nje će najverovatnije biti podneta prijava za kršenje porodičnih obaveza. Zakon, istina, za ovo delo propisuje maksimalnu kaznu do osam godina zatvora, ali kako kažu iz tužilaštva, zasada je neophodno utvrditi sve okolnosti, nameru i težinu izvršenog krivičnog dela.
Majka Marija nalazi se na slobodi, jer zasada nema elemenata da ona bude uhapšena, niti sumnji da može ponoviti krivično delo, niti uticati na svedoke.
O daljem toku istrage odlučiće nadležno tužilaštvo.
Marija je inače, kako tvrde Obrenovčani, bila vrlo vredna i požrtvovana majka, koja je radila sve moguće poslove, samo da svojoj deci obezbedi hleb i krov nad glavom, s obzirom na to da im je otac u zatvoru. Preko nedelje deca su išla u školu ili vrtić, a vikendom bi ih uglavnom neko pričuvao. Na nesreću, Marija nije imala kome da ostavi decu dok je bila na poslu i desila se tragedija.
U Obrenovcu je danas proglašen Dan žalosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (13)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!