JOŠ NE MOGU DA PRIHVATIM DA JE MILICA MRTVA: Novosađanin Zoran Janković (23) o nesreći u kojoj je poginula njegova devojka (28)

Lj. P.

10. 08. 2021. u 09:36

SAD je gotovo sve! Fizičke povrede će vremenom proći, psihički mi je teško, a kako ću izdržati dalje, ne znam. Najgore mi je što je moja devojka preminula. Nikako ne mogu to da prihvatim.

ЈОШ НЕ МОГУ ДА ПРИХВАТИМ ДА ЈЕ МИЛИЦА МРТВА: Новосађанин Зоран Јанковић (23) о несрећи у којој је погинула његова девојка (28)

Milica i Zoran / Privatna arhiva

Iz bolničke postelje u Institutu u Sremskoj Kamenici, gde se oporavlja od povreda zadobijenih u saobraćajnoj nesreći na Beogradskom keju u Novom Sadu, ovako, za "Novosti", govori Zoran Janković (23), vozač skutera, na kojem je sa njim bila i njegova devojka Milica Milićević (28). Mladić je zadobio prelom tri rebra, povređeni su mu ruka i glava, dok je Milica, nažalost, nekoliko sati posle nesreće, uprkos naporima lekara, preminula u Urgentnom centru.

- Da nisam seo na motor i vozio - glasom punim bola, kao da prekoreva sebe, kaže Zoran. - Trebalo je da idemo pešice kejom, prema brodovima kod Žeželjevog mosta, gde smo nameravali da sedimo. Umesto toga, seo sam na motor.

Zoran, inače član tamburaškog ansambla "Velos", student treće godine Muzičke akademije u Osijeku, odsek tamburica, i Milica, sa diplomom novosadske Akademije umetnosti, za filmsku produkciju, godinama su, kako kaže ovaj mladić, bili najbolji drugovi, a pre tri, četiri nedelje prijateljstvo je preraslo u ljubav i počeli su da se zabavljaju.

- Te večeri završio sam svirku u jednom restoranu i otišao sam po devojku da odemo na kej i da tamo sedimo - priča nam Zoran šta se dešavalo uoči nesreće, koja se dogodila u noći između subote i nedelje. - Da taj vozač autombila nije pobegao odatle i da je odmah zvao Hitnu pomoć, ona bi verovatno preživela, ne bi iskrvarila.

Ubrzo posle udesa, policija je uspela da pronađe odbeglog vozača "rendž rovera", O. K. (29) iz Temerina, koji se tereti za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja i nepružanja pomoći povređenima u saobraćajnoj nesreći. Bežeći sa mesta nesreća, on je, navodno udario u još jedno vozilo, parkiranu "mazdu", a usput mu je otpala tablica sa kola.

Prema nezvaničnim saznanjima, osumnjičeni vozač je mladića i devojku na skuteru, koji su oboje imali kacige, odbacio tridesetak metara, a zatim je pobegao. Navodno je imao 1,8 promila alkohola u organizmu.

ODREĐEN PRITVOR DO 30 DANA

OSUMNjIČENOM O. K. u ponedeljak je, posle saslušanja u Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu, određen pritvor do 30 dana. Ova mera izrečena mu je zbog postojanja opasnosti od bekstva, s obzirom na to da je napustio mesto nesreće, zbog mogućnosti uticaja na svedoke i zbog bojazni da bi mogao da ponovi krivično delo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri