TEŠKA SAOBRAĆAJNA NESREĆA KOD ŠIMANOVACA: Više povređenih, jedna osoba hitno prebačena na reanimaciju

Tanjug

01. 07. 2021. u 07:09

NOĆ u Beogradu protekla je uz veliki broj nezgoda, saobraćanih nesreća i alkoholisanih lica, potvrdio je dežurni lekar.

ТЕШКА САОБРАЋАЈНА НЕСРЕЋА КОД ШИМАНОВАЦА: Више повређених, једна особа хитно пребачена на реанимацију

Foto: D. Dozet/Depositphotos

Dežuralo je 20 ekipa, plus jedna pedijatrijska, i intervenisale su ukupno 104 puta, na javnim mestima 31 puta.

Ukupno je bilo osam saobraćanih nesreća, ali najteža se dogodila jutros u 5:55 na autoputu Beograd-Zagreb, na deonici od Dobanovaca prema Šimanovcima.

Na lice mesta su poslate dve ekipe Hitne pomoći, pa je povređeni sa najtežim telesnim povredama opasnim po život odmah prevezen u Urgentni centar na reanimaciju, dok je druga ekipa na licu mesta pružala pomoć povređnima i potom ih prevezla na VMA koja je tokom noći bila dežurna.

Jutros u 4:16 u ulici dr Ivana Ribara kod broja 57, prijavljeno je da je jedan muškarac starosti 70 godina skočio s terase.

Po dolasku na lice mesta ekipa Hitne pomoći samo je mogla da konstatuje smrt.

Prema rečima dežurnog lekara tokom ove noći je, kao i prethodnih dana, bilo više slučajeva teške intoksikacije alkoholom, a sva lica u alkoholisanom stanju transportovana su na odeljenje toksikologije na VMA, a ostali, lakši slučajevi i u dežurne bolnice.

Broj suspektnih kovid pacijenata je i dalje u padu, ali kao i svakoga dana, javljali su se hronični bolesnici - hipertenzičari koji su loše reagovali na svoje terapije, pacijenti sa kardio-vaskularnim i respiratornim tegobama, pacijenti sa akutnim problemima i oni koji su se raspitivali za simptome kovida, sezonskog gripa ili nazeba.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)