KRŠ I LOM NA SVE STRANE: Zbog nasilja u “beton hali” privedeno 109 huligana (VIDEO)

Novosti online

23. 05. 2021. u 10:22

NAKON proslave šampionske titule fk Crvena Zvezda u prisustvu nekoliko hiljada navijača, veća grupa se izdvojila od prisutnih i krenula je da u „beton hali“ gde su u baštama restorana sedeli gosti pravi nered.

КРШ И ЛОМ НА СВЕ СТРАНЕ: Због насиља у “бетон хали” приведено 109 хулигана (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Tačnije, lomili su izloge, zatim inventar, potom su i naneli povrede određenom broju lica, zbog čega je usledila akcija MUP-a RS, čiji su prpadnici u saradnji sa Prvim osnovnim javnim tužilaštvom priveli, tačnije uhapsili ukupno 109 punoletnih lica.

Nakon uzimanja izjava, kako od njih tako i od ostalil prisutnih lica,zatim pregleda svih video zapisa po nalogu dežurnog zamenika Prvog osnovnovnog javnog tužilaštva određeno je zadržavanje za sada u odnosu na 10 lica zbog osnovane sumnje da su izvršili u grupi krivično delo nasilničko ponašanje iz člana 344/2 krivičnog zakonika, a ostala lica zbog izvršenog prkršaja iz Zakona o javnom redu i miru, a i zbog nedostatka za sada dokaza da su izvršili i krivično delo, odmah su sprovedeni kod dežurnog sudije za prekršaje.

Ukoliko se prilikom sprovođenja prekršajnog postupka utvrdi da su i neka lica među njima izvršila krivična dela, a ne prekršaj i protiv njih će se voditi krivični postupak.

Takođe, ako policija u saradnji sa Prvim osnovnim javnim tužilastvom utvrdi identitet i drugih lica da su svojim drskim i bezobzirnim ponašanjem isto u beton hali ili bilo gde drugo nakon proslave izvršili krivično delo nasilničko ponašanje ili neko drugo koje se goni po službenoj dužnosti, pokrenuće se krivični postupci i protiv tih lica.

Od Urgentnog centra pribaviće se svi izveštaji o broju lica koja su zadobila povrede i da li su lake ili teške, zatim će se i od svih tih lica uzimati izjave.

Osumnjičeni koji su zadržani njih 10 biće saslušana u Prvom osnovnom javnom tužilastvu, nakon čega će dežurni zamenik, a u zavisnosti od njihove odbrane i od toga da li su ranije osuđivani, kada i za koja dela, odlučiti da li će predloziti sudiji za prethodni postupak pritvor ili ne.

A u daljem toku postupka sprovešće sve dokazne radnje, radi utvrđivanja činjeničnog stanja i odgovornosti privedenih, tačnije da li se u njihovim radnjama sticu obelezja krivicnog dela nasilničko ponašanje iz člana 344/2 kz izvršeno u grupi ili nekog drugog dela.

Ovako je izgledalo hapšenje huligana

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo