A OD TATE... Narkobos počeo kao zelenaš i uspeo da sagradi imperiju u Šumadiji (FOTO)

Novosti online

19. 05. 2021. u 16:51

MLADEN Novaković ima 38 godina i čeka ga ukupno 21 i po godina robija. Niko ga ne zna pod ovim imenom već po nadimku - Tocilo. Ovaj kralj turskog heroina iz Šumadije, juče je osuđen na 17 godina zatvora zbog trgovine narkoticima.

А ОД ТАТЕ... Наркобос почео као зеленаш и успео да сагради империју у Шумадији (ФОТО)

MUP

Bos iz Amerića kraj Mladenovca sa ponosom nosi nadimak koji mnogi ismejavaju. A nadimak je dobio po ocu. Upravo zbog toga on se ne stidi što ga svi znaju kao Tocilo.

Novaković je podeblji policijski dosije počeo da puni 2008. godine. Kriminalnu karijeru Novaković je započeo 2008. Tada je uhapšen zbog zelenašenja, i to kada je jedna njegova žrtva iz sela kod Mladenovca pokušala da se ubije jer više nije mogla da plaća kamatu. Ispostavilo se da je Tocilo tom čoveku početkom 2007. godine pozajmio 9.000 evra, a tokom narednih godinu i po dana od njega je naplatio kamatu od 42.600 evra. Dužnik je zbog duga rasprodao svu imovinu i pokušao da se obesi, ali mu je kanap pukao. Preživeo je, a zelenaško klupko je počelo da se odmotava. Novaković je uhapšen, osuđen na četiri i po godine zatvora, ali je pušten na slobodu do pravosnažnosti presude.

Arhiva

Narkotici zapakovani u specijalne vreće slati slati Tocilu iz Turske

I tada se verovalo da Novaković “radi i sa drogom”, ali nije bilo dokaza koji bi potvrdili te sumnje. Sud ga je pustio iz pritvora, iako je čekao pravosnažnost presude za zelenašenje, da bi on na slobodi razgranao narko-mrežu u šumadijskim gradovima.

U oktobru 2010. ponovo je uhapšen, a policija ga je teretila da je organizator osmočlane bande koja je pljačkala benzinske pumpe, menjačnice, zlatare, ali i transport novca „FTO sistema”.

Predsednik fudbalskog kluba

Tocilo je svojevremeno bio predsednik jednog fudbalskog kluba nedaleko od Mladenovca. Njegov brat Saša Nikolić, koji je bio uhapšen sa njim, važio je za perspektivnog fudbalera.

Novaković ni 2012. godine nije uspeo da izbegne hapšenje, pa je tada priveden zbog sumnje da je organizovao kriminalnu grupu koja je duže vreme „operisala“ u Šumadiji i prodavala drogu.

U junu 2016. godine, takođe, stavljene su mu lisice na ruke. U akciji Službe za borbu protiv organizovanog kriminala i Žandarmerije pao je pod sumnjom da prodaje narkotike.

Tocilo se konačno na slobodi našao maja 2019. godine. Ipak, on je za samo nekoliko meseci uspeo da napravi novu kriminalnu grupu koja je organizovala krijumčarenja najčistijeg heroina iz Turske. Drogom su snabdevali veliki broj kriminalnih klanova koji deluju u Srbiji, ali su narkotike prodavali i u Evropi.

MUP

Heroin zaplenjen u šteku kod Mladenovca

Danas, tačnije od sredine desembra 219. godine je u zatvoru, a juče je prvostepenom presudom Specijalnog suda u Beogradu osuđen na 17 godina zatvora jer je predvodio grupu koja se bavila trgovinom narkoticima.

Novaković je uhapšen sredinom decembra 2019. u akciji policije u kojoj je zaplenjeno 77 kilograma najčistijeg heroina i pola kilograma kokaina. Ulična vrednost droge je procenjena na pet miliona evra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!