PREDSEDNIK UST STEFANOVIĆ: Nema tajnih prostorija za istražne organe

Tanjug

24. 04. 2021. u 17:20

OTKRIVANjEM tajne prostorije u objektu kriminalne grupe Veljka Belivuka u Ritopeku, Tužilaštvo za organizovani kriminal, MUP i BIA poslali su jasnu poruku da će svi koji vrše krivična dela i poseduju nedozvoljene predmete (oružje, opojne droge) biti otkriveni i procesuirani, a nedozvoljeni predmeti oduzeti i uništeni, izjavio je predsednik Udruženja sudija i tužilaca (UST) Srbije Nenad Stefanović.

ПРЕДСЕДНИК УСТ СТЕФАНОВИЋ: Нема тајних просторија за истражне органе

Foto: I. Marinković

-Otkrivanje ovakvih tajnih prostorija pokazuje upornost i posvećenost državnih organa u borbi protiv kriminala i striktnoj primeni zakona, kao i sposobnost države da otkrije i procesuira one koji vrše krivicna dela kako bi zaštitili svoje građane- istakao je Stefanović u izjavi za Tanjug.

Naglasio je da o tome svedoči i niz nedavno rasvetljenih teških krivičnih dela ubistava, razbijanje organizovanih kriminalnih grupa, kao i broj otkrivenih i procesuiranih učinilaca krivičnih dela.

Foto: Printskrin

Tužilac Nenad Stefanović

Tajna prostorija objekta u Ritopeku koji je koristila organizovana kriminalna grupa Belivuka i Marka Miljkovića otkrivena je u okviru dodatnih pretraga, potvrđeno je Tanjugu u Tužilaštvu za organizovani kriminal koje vodi istragu protiv ove grupe.

Druge detalje u vezi sa ovim slučajem tužilaštvo nije iznosilo jer je istraga tajna.

Pripadnici ove grupe sumnjiče se za niz brutalnih likvidacija, preprodaju droge i druga krivična dela.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (2)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)