SPEKTAKULARNI BEG ĐINĐIĆEVOG UBICE! Kalinić isekao rešetke, Gavra pretio "kalašnjikovima" (VIDEO)

Novosti online

24. 04. 2021. u 15:53

NAJPOZNATIJIM pokušajem bekstva iz srpskih zatvora smatra se onaj kada su ozoglašeni pripadnik zemunskog klana Sretko Kalinić i njegov saradnik iz susedne ćelije Željko Milovanović - Gavra išetali iz Posebne pritvorske jednice u okviru zgrade Specijalnog suda u Ustaničkoj ulici u Beogradu.

СПЕКТАКУЛАРНИ БЕГ ЂИНЂИЋЕВОГ УБИЦЕ! Калинић исекао решетке, Гавра претио калашњиковима (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Njihovo pokušaj dogodio se 7. februara 2012. godine. 

Oni su prvo bonsekom presekli rešetke na vratima ćelije, odvalili vrata i savladali zatvorskog čuvara u hodniku. Popeli su se na prvi sprat, izvalili rešetke na jednom od prozora i skočili u dvorište. Ali, tu su ih opkolili pripadnici Žandarmerije i vratili ih u ćeliju.

Ovaj pokušaj je dobio i sudski epilog dve godine kasnije. Specijalni sud u Beogradu osudio je na po godinu i po dana Milovanovića i Kalinića, dok je na godinu dana zatvora osuđen i nesrećni čuvar.

Njih trojica su osuđeni tek na ponovljenom procesu jer su prethodnom presudom - oslobođeni, dok je stražar Strahinjić bio osuđen na istu kaznu. Strahinjiću je sud sada naložio da prati i troškove medicinskog veštačenja od 28.984 dinara. On je oglašen krivim zato što nije prijavio da mu je Milovanović najavio bekstvo nekoliko dana ranije uz pretnje da se „drži po strani, jer ima deset ljudi sa kalašnjikovima“ ispred zatvora.

DOŽIVOTNA ROBIJA

SRETKO Kalinić je kao pripadnik zemunskog klana osuđen na kaznu od 40 godina zatvora zbog učešća u ubistvu premijera Zorana Đinđića i druge zločine. Željko Milovanović je osuđen na 40 godina zatvora u Zagrebu zbog ubistva hrvatskog novinara i vlasnika „NAcionala“ Ive Pukanića i njegovog saradnika Nike Franića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati