POMOGAO IM, ONE GA SLEPOG OPLJAČKALE: Milana Slovenca (69) iz Prokuplja prevarila žena sa dve maloletne ćerke, on strepi od novih napada!

D. ZEČEVIĆ

17. 04. 2021. u 11:00

BRZOM interevencijom prokupačke policije, uhapšena je žena, koja je, kako se sumnja, 12. aprila u popodnevnim satima, sa svoje dve maloletne ćerke, opljačkala Milana Slovenca (69).

ПОМОГАО ИМ, ОНЕ ГА СЛЕПОГ ОПЉАЧКАЛЕ: Милана Словенца (69) из Прокупља преварила жена са две малолетне ћерке, он стрепи од нових напада!

Foto: "Novosti"

Ovaj čovek, koji je inače slep, i dalje ne može da se smiri zbog svega što mu se dogodilo. U prokupačkom Novom naselju ima kuću u kojoj živi sam, a kako nam kaže, strašno mu je jer je bio nemoćan da se odbrani od nasilnica, koje poznaje.

- Potpuno sam slep i samo razlikujem svetlost i mrak - priča nam Milan, čije troje dece ne živi sa njim. - Tog dana sam uobičajeno sedeo u svojoj fotelji, kada sam čuo da je u kuću neko ušao. Nisam ni stigao da zaključam vrata, jer je nepunih petnaestak minuta ranije iz kuće izašla gerontodomaćica. Pokušao sam da ustanem, kada sam začuo ženske glasove, koji su mi tražili novac. Iako sam rekao da nemam para, dve su me držale za ruke i glavu, dok je treća preturala po prsluku koji sam nosio i iz džepa mi je ukrala 48.000 dinara, sva primanja koja sam imao za mesec dana - priča nam Milan.

I dok objašnjava da prima tuđu negu i pomoć i penziju za koju je sam uplaćivao doprinose, jer je radio kao obućar, Milan je posebno revoltiran što su ga pokrale osobe kojima je pomogao.

Foto: "Novosti"

- Mužu te žene i ocu tih devojčica svojevremeno sam ustupio lokal u kojem sam ja nekada radio. Međutim, osim što ne mogu da ga povratim, jer neće da ga napuste, oni me pljačkaju - priča ovaj čovek, koji je posle napada odmah pozvao rođaku, a ona alarmirala policiju.

POMOĆ

ZNAM da neću umreti od gladi, ali do sledećeg primanja sam bez dinara. Deca su mi daleko i ne mogu da mi pomognu, a rođena sestra koja živi na drugom kraju grada takođe je bolesna - navodi Milan, koji, kako kaže, osim pomoći gerontodomaćica koje angažuje grad Prokuplje, druge pomoći nema.

Nasilnice koje su opljačkale slepog čoveka pronađene su zahvaljujući svedočenju komšija koje su ih videle kako napuštaju Milanovu kuću. On i dalje strahuje da se napadi na njega ne ponove.

- Sada uvek zaključavam vrata, ali se ne osećam bezbedno, jer sam bolestan i nemoćan. Osim što su me opljačkali oni kojima sam pomogao, posebno je strašno što se sve dogodilo usred bela dana - navodi Milan, dodajući da su mu iste osobe i ranije krale, ali uglavnom stvari iz kuće, što on nikako nije mogao da spreči.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a