LEČIĆ NIJE OPTUŽEN! Oglasilo se Tužilaštvo povodom tvrdnji glumice Danijele Štajnfeld da je kolega silovao

Tanjug

12. 04. 2021. u 16:07

SLUČAJ tvrdnji glumice Danijele Štajnfeld da ju je 2012. godine silovao stariji kolega poznati glumac Branislav Lečić i dalje je u predistražnoj fazi, bez krivične prijave.

ЛЕЧИЋ НИЈЕ ОПТУЖЕН! Огласило се Тужилаштво поводом тврдњи глумице Данијеле Штајнфелд да је колега силовао

Foto: Printskrin

- Još uvek su u toku provere navoda Danijele Štanjfeld i Branislava Lečića - rekla je Tanjugu danas portparolka Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Ivana Rakočević.

Oni su u martu ispitani u policiji povodom tvrdnji glumice da ju je Lečić silovao 2012. godine, a sada su u toku provere tvrdnji koje su tada izneli.

To znači da je i dalje u toku predistražni postupak i da Lečić i dalje nije osumnjičeni, kao što ni Štanjfeldova i dalje nema status oštećene.

Lečić je dao je izjavu u policiji 26. marta u svojstvu građanina, kada je u potpunosti negirao navode Danijele Štajnfeld, a iste večeri je na društvenim mrežama objavio i da je "prošao poligraf", iako to za istragu nema veliki značaj, jer poligraf nije dokazno sredstvo.

Nakon toga usledilo je zatišje u ovom slučaju, sve dok krajem prošle sedmice "Nedeljnik" nije objavio ispovest nekadašnje glumice Merime Isaković u kojoj je iznela tvrdnje da je Lečić 1978. godine seksualno uznemiravao, u vreme kada su bili kolege na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu.

Ova ispovest Isakovićke, koja se u međuvremenu odselila u Australiju i radi kao psihijatar, izazvala je veliku pažnju javnosti, jer bi, ukoliko dođe do postupka, mogla da posluži kao svedočenje u prilog tvrdnjama Štajnfeldove.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

straja

12.04.2021. 16:49

Nije lako ni sudijama...svi su oni od krvi i mesa i znaju kako je coveku kad pocnu da upravljaju tamo neke ZLJEZDE!!!!..imaju ih i oni, ali i one!

Bojan

12.04.2021. 17:02

Najlakse je optuziti nekog unistiti mu ceo zivot, najbolje je da se javi sad neka baba i da kaze kako mu je deda uradio to isto, strasno. Mislim da ako se ne dokaze da je kriv treba da podigne konta optuznicu i da naplati sve uvrede i povredu casti kao u normalnim drzavama

Duško

12.04.2021. 17:21

Kome je to trebalo Bog zna, ali posle pedeset ili deset godina, podnositi krivične prijave za tako šta, kad je život već i praktično proleteo , samo su nebuloze !