UHAPŠEN MLADIĆ (18) ZBOG NESTANKA KRAGUJEVČANKE: Devojčica (13) pronađena kod njega posle 16 dana - sumnja se na obljubu

Novosti online

06. 04. 2021. u 17:37

OSAMNAESTOGODIŠNjEM mladiću, sa kojim je posle 16 dana potrage pronađena maloletna A. M. iz Kragujevca, određena je mera zadržavanja u trajanju od 48 sati, zbog postojanja osnova sumnje, da je izvršio krivično delo obljuba nad detetom.

УХАПШЕН МЛАДИЋ (18) ЗБОГ НЕСТАНКА КРАГУЈЕВЧАНКЕ: Девојчица (13) пронађена код њега после 16 дана - сумња се на обљубу

Foto: Printscreen

Mladić će sutra biti priveden na saslušanje Višem javnom tužiocu, potvrdio je viši javni tužilac u Kragujevcu Dejan Veljković.

Devojčica A. M. (13) koja se vodila kao nestala, pronađena je živa i zdrava u svom rodnom gradu, Kragujevcu zajedno sa devetnaestogodišnjim mladićem koji je priveden, a sumnjiči se za krivično delo obljuba nad detetom.

Posle 16 dana potrage, roditelji ističu da im je laknulo i da im je najbitnije da je ona dobro. Sumnjali su da je negde sa dečkom sa kojim je, kako kažu, bila u vezi, ali nisu mogli da budu sigurni da li je u opasnosti.

- Naravno da nam je laknulo. Videli smo je. Koliko sam mogao da procenim, ona dobro izgleda. Strašno je bilo dok nismo znali da li nam je dete živo ili mrtvo i ako je živa u kakvom je stanju. Tih 16 dana su za nas bili čitava večnost - objašnjava za Kurir Miloš Mirković, otac.

Da podsetimo, devojčica je, po odluci Centra za socijalni rad, privremeno bila smeštena u prihvatilište za decu u okviru ustanove socijalne zaštite. Odatle je, kako kažu iz Centra, samovoljno otišla, a potom je policija je krenula u potragu za njom.

Kako kažu roditelji, želeli su da je razdvoje od starijeg, punoletnog momka sa kojim se viđala i zbog toga je bila u prihvatilištu.

Pronađena je upravo sa tim devetnaestogodišnjim mladićem koji je uhapšen i čeka da bude priveden nadležnom javnom tužilaštu, jer je osumnjičen za obljubu nad detetom. Policija je devojčicu vratila u prihvatilište, a kako Kurir saznaje, ona će se uskoro vratiti u roditeljski dom.

(Ucentar)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije