TEŠKO RAZBOJNIŠTVO KOD LOZNICE: Napad bio unapred pripremljen

V. Mitrić

03. 04. 2021. u 17:00

N. M. (1990), A. Č. (1981), S. Đ. (1976) iz Beograda, kao i A.N. (1980) iz okoline Loznice i Z. G. (1991) iz Mostara, koje je uhapsila loznička policija, brzo i efikasno, posle razbojništva u kući Milana Đurića u selu Stupnica, kod Loznice, biće privedeni dežurnom tužiocu Više javnog tužilaštva u Šapcu, rekao nam je Zoran Obradović, viši javni tužilac u Šapcu.

ТЕШКО РАЗБОЈНИШТВО КОД ЛОЗНИЦЕ: Напад био унапред припремљен

FOTO: V. Mitrić

Posle saslušanja, tužilac će da odluči da li će i za koga od njih da odredi pritvor. Ostanak iza rešetaka, međutim, „smeška“ se svima, jer je kazna za ono za što su osumnjičeni do 15 godina robije. Važan deo posla, sa policijom u Loznici, uradio je Zoran Nestorović, zamenik OJT u Loznici, počev od hapšenja, određivanja zadržavanja do 48 časova i utvrđivanja važnih okolnosti za procesuiranje. Pošto je jedan od oštećenih dobio povrede, koje su lekari ocenili kao teške, predmet je prosleđen Višem javnom tužilaštvu.

- Sumnja se da su oni, oko 22 sata, došli do kuće šezdesetdevetogodišnjeg muškarca u okolini Loznice, koji je trenutno van zemlje, pozvonili, a potom kućepazitelja i muškarca koji su im otvorili vrata ugurali u kuću, lažno se predstavljajući kao policajci -kažu u policiji.

- Njih petorica su tada, kako se sumnja, pedesetjednogodišnjeg kućepazitelja i četrdesettrogodišnjeg muškarca oborili na pod, vezali im ruke i noge, sve vreme ih udarajući i tražeći da kažu gde se nalazi sef sa novcem i zlatom.

Sumnjiče da su ih, potom. zatvorili u tuš kabinu, a onda pretražili. U potrazi za novcem ukrali su 100 franaka, 150 evra i 6.000 dinara. Jedan od oštećenih je pobegao kroz prozor kupatila i pozvao policiju.

Isto veče, patrola je pronašla N. M. i Z. G. u automobilu bosanskih registarskih oznaka i uhapsila ih, dok su, vrlo brzo, dolijala još trojica osumnjičenih za ovo razbojništvo.

Kako saznaju, „Novosti“ osumnjičeni, koji su van Loznice, došlo su u ovaj grad dan ranije.Odseli su u jendom pansionu u Vukovom Tršiću, gde su i prenoćili. Očigledno su se dobro pripremili za ono što su naumili, ali nisu očekivakli na otpor bilo koje vrste u samoj kući koja je bila na njihovoj meti, niti tako brzu reakciju policije.

Reč je o ljudima iz sveta boksa, ali i kriminala, dobro poznati su policiji, i u Srbiji i vanje nje, a jedan od njih Lozničanin, A.N. vodi Školu boksa u gradu na Drini.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna