POSLE PRIVOĐENJA ĐILASOVOG SARADNIKA: Saslušani i ostali osumnjičeni u slučaju Bašića

N. B.

27. 03. 2021. u 11:29

NAKON što je dana 26.3.2021. godina po nalogu dežurnog zamenika Prvog osnovnog javnog tužioca osumnjičenom Danilu Bašiću i drugima oređeno zadržavanje u roku od 48h, zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično delo građenje bez građevinske dozvole iz član 219a stav 2 Krivičnog zakona, a za koje je zaprećeno kumulativno kazna zatvora od 6 meseci do pet godina i novčana kazna, saslušani su i drugi osumnjičeni u prostorijama Prvog osnovnog javnog tužioca dana 27.3.

ПОСЛЕ ПРИВОЂЕЊА ЂИЛАСОВОГ САРАДНИКА: Саслушани и остали осумњичени у случају Башића

Foto: Printskrin

Osumnjičeni su pred zamenikom koji je zadužen sa predmetom izneli svoju odbranu, tačnije detaljno su pojasnili koje su radnje zajedno i pojedinačno preduzeli vezano za  objekat za koji im se stavlja na teret da su angazovali radnike da bi ga završili, a koja zgrada je već bila dobrim delom sagrađena od strane prethodnog investitora koji je u bekstvu.

Takođe, pojasnili su kakav je njihov odnos sa prethodnim investitorom i šta im je bila namera. Naime, kako su oni pozajmili prethodnom investitoru određene novčane iznose, a kako na objektu nije bilo rešenje da se zabranjuje dalje izvođenje radova, zeleli su da završe objekat, kako bi povratili svoja sredstva.

Nakon detaljnog saslušanja tužilaštvo je odlučilo da se dalja istraga nastavi redovnim putem, bez predlaganja pritvora, imajući u vidu da ne postoje osnovi, jer osumnjičeni imaju prebivalište, izneli su svoju odbranu i nisu osuđivani.

Što se tiče daljeg postupka tužilaštvo će ispitati određene svedoke pribaviti i dodatnu dokumentciju, a nakon toga doneti odluku.

Takođe, tužilaštvo pojašnjava da je na predlog tužilaštva određen pritvor protiv prvog i glavnog investitora i raspisana poternica koja je na snazi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu