FALSIFIKOVALI POTVRDE O VAKCINACIJI PROTIV KORONE: Skandal na Beogradskom sajmu, uhapšeno dvoje volontera!

Novosti online

25. 03. 2021. u 18:10 >> 18:38

PRIPADNICI Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu sprečili su danas dve osobe na Beogradskom sajmu da izdaju lažne potvrda o vakcinaciji protiv virusa korona.

ФАЛСИФИКОВАЛИ ПОТВРДЕ О ВАКЦИНАЦИЈИ ПРОТИВ КОРОНЕ: Скандал на Београдском сајму, ухапшено двоје волонтера!

Foto I. Marinković

Policija je privela i odredila zadržavanje do 48 sati osumnjičenom M. P. (32), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo falsifikovanje isprave. Sumnja se da je on, kao volonter angažovan za unos podataka o vakcinaciji u hali Beogradskog sajma, unosio podatke o vakcinaciji i revakcinaciji građana bez njihovog prisustva. Policija je prilikom pretresa kod osumnjičenog pronašla dve falsifikovane potvrde o vakcinaciji za lica koja nisu bila prisutna.

Pokušaj malverzacije sa potvrdama o vakcinaciji sprečen je na osnovu informacionog sistema za vakcinaciju koji omogućava da se otkrije ovakav slučaj zloupotrebe. olicija će protiv osumnjičenog podneti i krivičnu prijavu zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, jer je prilikom pretresa u njegovom stanu pronađen revolver.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će uz krivične prijave biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Ovim povodom oglasila se i predsednica Blade, Ana Brnabić.

- Danas smo imali dva slučaja na sajmu, gde su volonteri ubacili ljude u sistem koji se nisu vakcinisali da bi mogli da putuju.  Dvoje volontera su uhapšeni, jer su davali potvrde o vakcini i revakcini. Određeno je zadržavanje 48 sati - rekla je Brnabić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)