PODIGNUTA OPTUŽNICA ZA BACANJE BOMBE NA KUĆU KOSMAJCA: Tužilaštvo traži produženje pritvora

J.D.Lj.

10. 04. 2024. u 14:54

VIŠE javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Dušana K. (57) zbog sumnje da je u novembru 2023. godine bacio tri ručne bombe u dvorišta porodičnih kuća porodice pokojnog Dragoslava Kosmajca, odnosno njegove žene i dece koji žive na Zvezdari, od kojih je jedna eksplodirala.

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗА БАЦАЊЕ БОМБЕ НА КУЋУ КОСМАЈЦА: Тужилаштво тражи продужење притвора

Foto: N. S./Arhiva "Novosti"

Optužnicom, koja je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju, okrivljenom se na teret stavljaju tri krivična dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i jedno krivično delo izazivanje opšte opasnosti.

Tužilaštvo je predložilo sudu da Dušanu K. produži pritvor da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu.

Postoji opravdana sumnja da je Dušan K. 7. novembra 2023. godine neovlašćeno nosio ručnu bombu čije držanje i nošenje nije dozvoljeno građanima, a potom ju je aktivirao i bacio na rešetku od slivnika kod garaže u dvorištu porodične kuće oštećenih L. K., A. K. i J. K., ali bomba nije eksplodirala.

Bombu je svedok B. M. zajedno sa kašikom premestio na zidani roštilj letnjikovca kuće gde su i zatečene.

Dušan K. je, kako se sumnja, sledećeg dana, 8. novembra 2024. godine, u dvorište porodične kuće S. N., inače prvog komšije L. K., bacio drugu ručnu bombu koja je eksplodirala, čime je izazvao opasnost za život i telo ljudi i imovinu većeg obima. S. N. se u to vreme nalazio u svojoj kući.

Takođe, sumnja se da je Dušan K., 15. novembra 2023. godine, u dvorište porodične kuće M. K. bacio treću ručnu bombu, koja nije ekspolodirala, a zatečena je na betonskoj površini pored metalnih ulaznih vrata od dvorišta kuće, dok je kašika ručne bombe zatečena pored parking-mesta u travi u dvorištu.

M. K. se u tom trenutku nalazila u kući sa članovima svoje porodice.

Protiv državljanke Australije J. V. R. T. istraga je obustavljena usled nedostatka dokaza.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)