PROIZVODILI DROGU U TRI DRŽAVE: U toku pretresi na više lokacija - uhapšeno sedam pripadnika kriminalne grupe

Tanjug

10. 10. 2023. u 11:21

PO nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, u saradnji sa SBPOK, nakon višemesečnog predistražnog postupka na teritoriji Srbije, danas je lišeno slobode sedam osoba zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

ПРОИЗВОДИЛИ ДРОГУ У ТРИ ДРЖАВЕ: У току претреси на више локација - ухапшено седам припадника криминалне групе

Foto: Printskrin MUP

Kako je saopštilo Javno tužilaštvo za organizovani kriminal, uhapšeni su: I. S., N. Z., A. D., G. Č., R. D., S. D., i M. R., dok jedan osumnjičeni nije pronađen na adresi.

Ta organizovana kriminalna grupa, čiji je organizator I. S., u periodu od sredine 2021. do danas je neovlašćeno proizvodila opojnu drogu marihuana u raznim građevinskim objektima (laboratorijama) na teritoriji Austrije, Srbije i Bosne i Hercegovine.

Kako se navodi, u toku su pretresi na više lokacija na teritoriji Srbije, a  samo u Subotici, u jednoj od laboratorija danas je pronađeno oko 500 biljaka kanabisa u raznim fazama rasta.

 U zakonom predviđenom roku policija će osumnjičene uz krivičnu prijavu sprovesti u Javno tužilaštvo za organizovani kriminal nakon čega će biti saslušani.     

BONUS VIDEO: „REKLA JE – JEDAN JE PAO MRTAV“ Komšinica otkriva: Baba dečaka osumnjičenog za ubistvo tražila pomoć

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo