POKUŠAJ UBISTVA VATRENIM ORUŽJEM: Više javno tužilaštvo u Novom Sadu oglasilo se o ranjavanju mladića u Detelinari

J. S.

25. 06. 2023. u 15:09

VIŠE javno tužilaštvo u Novom Sadu saopštilo je danas da je ranjavanje dvadesetdvogodišnjeg V.K. u subotu u novosadskom naselju Detelinara (Ulica Stevana Mokranjca ispred broja 20 ) okvalifikovalo kao krivično delo teško ubistvo u pokušaju, “kada je pokušano da se mladić na podmukao način upotrebom vatrenog oružja liši života” .

ПОКУШАЈ  УБИСТВА ВАТРЕНИМ ОРУЖЈЕМ: Више јавно тужилаштво у Новом Саду огласило се о рањавању младића у Детелинари

Sajt RTV

U saradnji sa Policijskom upravom u Novom Sadu, Više javno tužilaštvo u okviru predistražnog postupka,kako je saopšteno, preduzelo je različite radnje u skladu sa zakonom, sa ciljem rasvetljavanja svih okolnosti događaja.

- Na mesto događaja je izašao dežurni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, koji je izvršio uviđaj, naložio izuzimanje određenih tragova i predmeta sa lica mesta koji će biti podvrgnuta t veštačenju, uzeta su obaveštenja od više lica na okolnosti njihovih saznanja, te su preduzete i druge odgovarajuće radnje – precizirano je u saopštenju.

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu nastavlja dalji rad na ovom slučaju i preduzima sve mere radi obezbeđivanja dokaza povodom ovog događaja, nakon čega će se doneti dalje procesne odluke u skladu sa zakonom, o kojima će javnost biti blagovremeno obaveštena.

Tužilaštvo takođe navodi da je krivično delo teško ubistvo u pokušaju kažnjivo Krivičnim zakonikom Srbije, kaznom zatvora u trajanju od najmanje 10 godina ili doživotnim zatvorom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?