POLNO UZNEMIRAVAO STUDENTKINJE: Zabranjen prilazak, sastajanje i komunikacija sa oštećenim devojkama

J.D.Lj.

28. 04. 2023. u 15:56

Drugo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu, u koorddinaciji sa Koordinatorkom za rodno zasnovano nasilje Višeg javnog tužilaštva u Beogradu , naložilo je danas privođenje osumnjičenog N.S. , zbog sumnje da je tokom prakse, polno uznemiravao studentkinje M.P i B.N .

ПОЛНО УЗНЕМИРАВАО СТУДЕНТКИЊЕ:  Забрањен прилазак, састајање и комуникација са оштећеним девојкама

Foto: D. N.

Nakon saslušanja osumnjičenog, Drugo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu predložilo je sudiji za prethodni postupak nadležnog suda da se prema osumnjičenom u odnosu na oštećene izrekne mera zabrane prilaženja, sastajanja i komuniciranja kako ne bi ometao postupak.

Oštećene su prijavile osumnjičenog putem zvaničnog mejla Službe za podršku žrtvama i svedocima krivičnih dela rodno zasnovanog nasilja u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, nakon čega su iste dale svoje izjave u svojstvu građana u Drugom osnovnom javnom tužilaštvu, koje je pokrenulo postupak i saslušalo osumnjičenog.

Neѕvanično, reč je o zaposlenom u jednom beogradskom Gerontološkom centru, gde su studentkinje bile na praksi.

Tužilaštvo još jednom ukazuje da je izuzetno važno prijavljivanje svih krivičnih dela rodno zasnovanog nasilja i da žrtve to mogu učiniti i na ovaj način - obraćanjem Službi za podršku žrtvama i svedocima krivičnih dela rodno zasnovanog nasilja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna